search
Deze ondergewaardeerde misdaadserie met Chris Pine moet je gewoon zien
Series / Specials

Deze ondergewaardeerde misdaadserie met Chris Pine moet je gewoon zien

Chris Pine geeft een optreden om niet te missen in de misdaadserie 'I Am the Night'.

Chris Pine heeft al verschillende grote rollen mogen spelen. Zo was hij te zien naast Gal Gadot in Wonder Woman en het vervolg als Steve Trevor, als de intergalactische ruimtekapitein James T. Kirk en speciale agent Jack Ryan. De acteur speelde echter ook een geweldige rol in de ondergewaardeerde misdaadserie I Am the Night.

Voor I Am the Night werkte Pine opnieuw samen met Patty Jenkins, regisseur van de twee Wonder Woman-films. Jenkins regisseerde de twee eerste afleveringen van de serie, die gemaakt en geschreven werd door Sam Sheridan. Naast Pine, die ook uitvoerend producent is van de serie, heb je India Eisley in de hoofdrol.

Verhaal


I Am the Night speelt zich af in Los Angeles in de jaren zestig en is geïnspireerd op waargebeurde feiten. Zo is het losjes gebaseerd op Fauna Hodel's memoires One Day She'll Darken uit 2008. De serie volgt het mysterieuze verhaal van Fauna Hodel (Eisley), een jonge vrouw die schokkende geheimen over haar afkomst ontdekt en terechtkomt in een duister onderzoek rond beruchte figuren zoals Dr. George Hodel en de Black Dahlia-moordzaak.

Pine speelt de rol van Jay Singletary, een voormalige marinier en journalist die op zijn geluk zit te wachten. Zijn leven raakt verstrengeld met dat van Fauna, terwijl ze samen de waarheid proberen te achterhalen over een verontrustend netwerk van misdaad en corruptie.

Intens en meeslepend


I Am the Night kwam uit in 2019 op TNT en is een van de vele interpretaties van de moord op de Black Dahlia, en Pine's optreden maakt het tot een van de meest aangrijpende. Zijn vertolking van Singletary is intens en meeslepend, waarbij hij het gebroken karakter combineert met vastberadenheid en een moreel kompas.



Zijn optreden springt eruit als een diepgaande en emotionele verkenning van een man die wordt verteerd door zijn verleden, maar nog steeds gedreven is om de waarheid te onthullen, zelfs als dat hem in gevaar brengt. Ondanks lovende kritieken bleef de serie onder de radar, waardoor Pine’s boeiende optreden in I Am the Night een verborgen parel is in zijn carrière.

Kijken?


I Am the Night is voorlopig enkel op Hulu in de VS te zien en staat dus niet op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd.

Lees ook
Ontdek deze ondergewaardeerde serie: een waardige vervanger van 'The Handmaid's Tale'
Het is een schande dat deze serie zo onbekend is en nooit op de "top 10"-lijsten staat.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij I Am the Night gezien en vind je het een aanrader?

  • Jazeker!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, niet echt...

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen