search
Kaya Scodelario is "verbijsterd" over wat ze op 14-jarige leeftijd deed in de serie 'Skins'
Series / Celebrity

Kaya Scodelario is "verbijsterd" over wat ze op 14-jarige leeftijd deed in de serie 'Skins'

Kaya Scodelario reflecteert op de uitdagingen van haar rol in 'Skins' en de impact daarvan op haar carrière als toenmalige 14-jarige.

Kaya Scodelario, bekend van haar rol als Effy Stonem in de bekende serie Skins, kijkt terug op haar tijd in de serie waaraan ze begon op 14-jarige leeftijd. In het interview uitte ze haar verbazing over wat ze destijds op de set deed en ervaarde zonder begeleiding.

Skins is een Britse serie die uitgezonden werd tussen 2007 en 2012 die het turbulente leven van tieners volgt. De serie staat bekend om de realistische weergave van volwassen thema's zoals drugs, relaties en mentale gezondheid.

Reflecties op de set: vergelijkingen en uitdagingen


Tijdens een gesprek over haar huidige werk vergeleek Scodelario Skins met een ander bekende tienerdrama, Euphoria. Scodelario kijkt met veel lof naar de jonge ster-acteurs in Euphoria, waaronder Zendaya en Jacob Elordi. Het doet haar denken aan haar tijd in Skins en wat zij had meegemaakt tijdens het filmen van de serie als jonge actrice.

Scodelario vertelt dat ze tijdens het filmen een aantal moeilijke situaties heeft meegemaakt. In Skins werden complexe onderwerpen zoals drugsgebruik, seks en mentale gezondheid aangekaart, en veel van de acteurs, waaronder Scodelario, moesten op jonge leeftijd deze intense scènes uitvoeren. Ze reflecteert dat er weinig aandacht voor bescherming was voor deze tieners.

Verbijsterd
Hoewel het destijds normaal was, kijkt ze nu met verbijstering terug op deze momenten. Zo vertelde ze dat ze hoopt dat de jonge acteurs, onder andere uit Euphoria, goed begeleid worden tijdens hun werk op de set, omdat ze zich nu pas realiseert hoe kwetsbaar ze was tijdens het filmen van Skins.




Ondanks haar positieve gevoelens over de serie geeft Scodelario toe dat de bekendheid die volgde soms moeilijk was, vooral door het gebrek aan bescherming. De cast van Skins blijft voor haar als een "gekozen familie", en ze delen nog steeds een sterke band, zowel door succes als door gedeelde ervaringen. Momenteel werkt Scodelario aan nieuwe projecten zoals haar rol in The Gentleman en de serie The Pale Horse.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen