search
Dit opvallende detail over 'ALF' is iedereen compleet vergeten
Series / Specials

Dit opvallende detail over 'ALF' is iedereen compleet vergeten

'ALF' eindigde niet met de serie, maar wel met een film.

Van 1986 tot 1990 kon je Gordon Shumway alias Alf zien in de serie ALF. Het werd een groot succes, maar de serie eindigde na vier seizoenen met een onopgeloste cliffhanger waarbij de fans nog vol vragen zaten. Er werd later een televisiefilm gemaakt die diende als een seriefinale voor de franchise.

Die televisiefilm heet Project: ALF en kwam uit in 1996, zes jaar na de laatste aflevering van de serie. Het werd geregisseerd door Dick Lowry en is een vervolg op de laatste aflevering Consider Me Gone van de serie ALF. De film begint dan ook onmiddellijk waar de serie eindigde.

Nieuwe cast


De enige acteurs die zowel in de serie als in de film verschenen, waren Paul Fusco (de stem en poppenspeler van ALF) en Beverly Archer (die Mrs. Byrd speelde in de serie en Dr. Carnage in de film). De rest van de cast hernam zijn rol niet in de film.

Wie wel in Project: ALF te zien was waren onder andere William O'Leary, Jensen Daggett, Miguel Ferrer, Ray Walston, Ed Begley, Jr. en Martin Sheen. De familie Tanner, die ALF bij hen thuis had en de hele serie lang te zien was, wordt alleen genoemd in de film.

Wordt vervolgd


Project: ALF werd uitgezonden op ABC, nadat NBC zijn plannen had gewijzigd voor het laatste seizoen van ALF. Oorspronkelijk zou er een extra aflevering komen om de verhaallijn af te ronden met een tweedelige finale. De eerste helft werd uitgezonden met een "Wordt Vervolgd"-melding, maar de zender produceerde geen vervolgafleveringen, waardoor de serie meer dan vijf jaar op een cliffhanger bleef staan.



De film zorgde dus voor een afsluiting van het verhaal. Zo eindigt de serie en begint de film met ALF die wordt gevangengenomen door de Alien Task Force (ATF) van de Amerikaanse luchtmacht terwijl hij probeert de aarde te verlaten. ALF eindigde dus niet met de serie, maar wel met een film.

Kijken?


Project: ALF was uiteindelijk niet zo'n groot succes als de serie. Vooral vanwege de afwezigheid van de Tanners slaagde de film er niet in om succes te behalen. Maar we kregen wel een afsluiter die we anders waarschijnlijk nooit zouden gekregen hebben.



Wil je ALF en Project: ALF zien? Je kan de serie en film op dit moment niet vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan beide wel kopen op dvd.

Lees ook
Dit wist je echt niet over 'The A-Team': de ware betekenis achter de titel van de jaren 80-serie
De titel van de serie 'The A-Team' is niet zomaar gekozen.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

ALF verdient een nieuwe serie

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen