search
Nieuwe satire van 'Penny Dreadful'-regisseur verovert HBO Max
Series / Nieuws

Nieuwe satire van 'Penny Dreadful'-regisseur verovert HBO Max

Deze satire brengt een veelbekritiseerd onderdeel van de Hollywoodindustrie in beeld.

De laatste jaren is er openlijke kritiek geweest op het hoge aantal superheldenfilms en -series. Veteraan-regisseur Sam Mendes (American Beauty) regisseert de achtdelige serie The Franchise, waarvan de eerste aflevering nu online staat. De satire, over het maken van een superheldenfilm, staat op de vijfde plaats.

Behalve regisseur is Mendes ook uitvoerend producent. De hoofdrollen worden gespeeld door Himesh Patel, Daniel Brühl, Aya Cash, Billy Magnussen, Darren Goldstein en Richard E. Grant.

Ontvangst


De cijfers op Rotten Tomatoes laten een ietwat misleidend beeld zien. De Tomatometer staat op 69% en de Popcornmeter geeft 56% aan. In dit laatste geval is er echter sprake van slechts drie kijkersrecensies, waarvan twee zeer positief en een uitgesproken negatief.

De consensus onder de critici luidt: "De briljante castleden hebben het geweldig naar hun zin bij het spelen van uitgerangeerde acteurs die ongelukkig terecht zijn gekomen. 'The Franchise' deelt meerdere stoten uit richting de problemen in Hollywood, maar dit gebakje is toch een beetje zuur van smaak".

Waar te zien?


The Franchise is nu te bekijken op HBO Max.



Synopsis: de superheldenfilm 'Tecto: Eye of the Storm' is een weinig populaire film binnen een grotere franchise. Het maken van deze film verloopt duidelijk moeizaam, zowel voor als achter de schermen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Franchise: lijkt het jou iets?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen