search
'The Wheel of Time' en de terugkeer van dit belangrijke personage in het derde seizoen
Series / Specials

'The Wheel of Time' en de terugkeer van dit belangrijke personage in het derde seizoen

Dit personage speelt een rol in een belangrijke verhaallijn van de fantasyhit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen liet een belangrijke aanpassing zien ten opzichte van de boekenserie. De kijker maakt kennis met Moiraine's (Rosamund Pike) familieleden in haar thuisland. Moiraine is vervreemd geraakt van haar zus Anvaere (Lindsay Duncan) en haar neefje Barthanes (Will Tudor). Het tweede seizoen liet een hereniging zien en daarnaast blijkt Anvaere een rol te spelen in een relevante verhaallijn van de serie.

Anvaere komt niet voor in Jordans oorspronkelijke boekenserie, maar wordt genoemd in een van de prequelboeken van de 'Rad Des Tijds'-serie. Doordat ze belangrijke informatie opvangt over een lid van de Aes Sedai, Liandrin (Kate Fleetwood), bestaat er een kans dat we Moiraine's zus terugzien in de strijd tegen de Duistere.

Belangen


Anvaere luistert een gesprek van haar zoon Barthanes af. Op deze manier komt ze erachter dat Liandrin in het geheim een Duistervriend is. Weliswaar hoort ze officieel bij de Witte Toren, maar ze zit in het geheim bij de Zwarte Ajah-fractie. Deze groep bestaat uit Aes Sedai die de Duistere volgen. Ondanks het feit dat dit tegen haar directe belangen ingaat, kiest Anvaere ervoor om de rol van haar zoon in het geheel te onthullen. Ze laat hiermee zien dat ze wil doen wat goed is, maar brengt zichzelf hierdoor wel in gevaar.

Haar verhaallijn wordt in het tweede seizoen niet afgerond en de kans bestaat dat we Anvaere terugzien in het derde seizoen. Mocht het zo zijn dat Liandrin erachterkomt dat Barthanes' moeder kostbare informatie heeft, dan is een aanslag niet uit den boze. Dit betekent dat Moiraine's zus Cairhien moet verlaten en een manier moet zien te vinden om Moiraine op de hoogte te stellen van de infiltratiepoging binnen de Witte Toren.

Basis


De locaties voor het derde seizoen zijn al een tijdje bekend. Een realistische optie voor Anvaere's verhaallijn is in dit geval het dorpje Salidar. in het tweede seizoen is te zien dat Amyrlin Zetel Siuan Sanche (Sophie Okonedo) is aangevallen door Lanfear (Natasha O'Keeffe) en mogelijk verlamd is geraakt. Dit betekent dat er een nieuwe Amyrlin Zetel komt, die onder de invloed is van de Zwarte Ajah. In de boeken scheiden diverse Aes Sedai zich af nadat de macht van deze groep groeit en vormen een basis in Salidar. Meerdere personages komen in dit plaatsje terecht, ongeacht of ze Aes Sedai zijn of niet. Door Anvaere's verhaal op deze manier in de grotere context te verwikkelen, kan ze een bijdrage leveren aan de strijd tegen de Duistere.



Seizoen 3 van The Wheel of Time wordt in 2025 verwacht. Kijk in de tussentijd de eerste twee seizoenen op Prime Video.

Lees ook
Duistere en krachtige fantasyfilm knalt naar de hoogste regionen van de top 10 op HBO Max
Deze film weet top op de dag van vandaag de kijkers geboeid te houden.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kijk jij uit naar het nieuwe seizoen van The Wheel of Time?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen