search
De allereerste Nederlandse Disney+-serie: Een thriller die je aan de buis gekluisterd moet houden
Series / Specials

De allereerste Nederlandse Disney+-serie: Een thriller die je aan de buis gekluisterd moet houden

Het is volgende week tijd voor de allereerste Nederlandse serie op Disney+.

Op Disney+ vond je tot nu toe geen enkele serie van Nederlandse bodem. Daar komt volgende week verandering in, want op woensdag verschijnt Nemesis. Wij beantwoorden 5 vragen over deze nieuwe serie.

Waar gaat Nemesis over?


In de serie volgen we officier van justitie Sylvia van Maele en FIOD-rechercheur Lars van Deurnen. Zij zoeken criminelen door geldsporen en afrekeningen te volgen. Hierbij komen ze in aanraking met een genadeloze elite, die koste wat het kost hun eigen rijkdom en macht wil behouden.

De grenzen tussen haar werk en persoonlijke leven beginnen voor Sylvia alleen steeds meer te vervagen, waardoor ze geconfronteerd wordt met de gevaren van haar baan. Ze zal moeten opkomen voor zichzelf en naar haar gevoel moeten luisteren, ook als dat betekent dat ze de mensen dichtbij haar niet meer kan vertrouwen.

Wie is de maker van de serie?


Nemesis is geregisseerd en ontwikkeld door Willem Bosch. Hem kun je kennen van verschillende andere Nederlandse films en series, waaronder Feuten, Baantjer: het begin en Sunny Side Up. Daarnaast werkten Sander van Meurs en Pieter Kuijpers mee als producenten.

Wie zijn er in de serie te zien?


De rol van Sylvia wordt gespeeld door Lies Visschedijk (Gooische Vrouwen, Soof). Daarnaast zien we Romana Vrede (Crow's Nest, Overspel) als Lars van Deurne.



Kun je de serie bingewatchen?


Ja, dat kan zeker. Het eerste seizoen bestaat uit 8 afleveringen, die in één keer op Disney+ verschijnen.

Voor wie is deze serie een aanrader?


Als je houdt van Nederlandse misdaadseries als Penoza, Ares en Klem moet je deze zeker gaan kijken. En natuurlijk als je benieuwd bent hoe de eerste Nederlandse serie op Disney+ eruit ziet.

Nemesis is vanaf woensdag 15 oktober te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen