search
Dit detail uit 'Miami Vice' weet eigenlijk helemaal niemand
Series / Specials

Dit detail uit 'Miami Vice' weet eigenlijk helemaal niemand

Don Johnson speelde de rol van Sonny Crockett, een naam die voor 'Miami Vice' als eens voorkwam.

Een van de populairste series uit de jaren 80 is Miami Vice met Don Johnson en Philip Michael Thomas in de hoofdrollen. Johnson speelde de rol van James "Sonny" Crockett en Thomas de rol van Ricardo "Rico" Tubbs. Het was echter niet in Miami Vice dat de naam Sonny Crockett voor het eerst voorkwam.

Miami Vice werd gemaakt door Anthony Yerkovich en geproduceerd door Michael Mann, en liep van 1984 tot 1989. In tegenstelling tot standaard politieseries maakte Miami Vice sterk gebruik van de New Wave-cultuur uit de jaren 80 en staat het bekend om de integratie van hedendaagse pop- en rockmuziek en stijlvolle of gestileerde visuals.

Verhaal


Johnson en Thomas spelen in Miami Vice twee rechercheurs van de Metro-Dade politie die undercover werken in Miami, waar de serie ook gefilmd werd. In lijn met de titel van de serie richten de meeste afleveringen zich op het bestrijden van drugshandel en prostitutie.

Afleveringen eindigen vaak in een intens vuurgevecht, waarbij meerdere criminelen omkomen voordat ze kunnen worden opgepakt. Een ondertoon van cynisme en zinloosheid loopt door de hele serie. De rechercheurs verwijzen herhaaldelijk naar het "Whac-A-Mole"-karakter van de drugshandelbestrijding, waarbij drugskartels snel worden vervangen door nieuwe groepen nadat anderen zijn opgepakt.

Sonny Crockett


Het personage van Johnson, Sonny Crockett, was te zien in elke aflevering van Miami Vice behalve eentje uit seizoen vijf. Crockett verschijnt voor het eerst in de pilotaflevering van Miami Vice als een undercoveragent die een Colombiaanse drugsbaas opspoort. Terwijl hij undercover is, ontmoet hij Ricardo "Rico" Tubbs (Thomas), een undercoveragent van de NYPD, die ook op zoek is naar een drugsdealer en politieagentenmoordenaar.



Dit was echter niet de eerste keer dat we een personage te zien kregen met de naam Sonny Crockett. Voordat hij Miami Vice bedacht, was Yerkovich schrijver en producent van de serie Hill Street Blues. In 1983, een jaar voordat Miami Vice in première ging, verscheen acteur Dennis Burkley in vier afleveringen van Hill Street Blues, waarin hij een racistische biker speelde met de naam Sonny Crockett.

Kijken?


Toevallig verschijnt Gregory Sierra, die later de baas van Crockett speelt in Miami Vice, in dezelfde afleveringen van Hill Street Blues. De bekendste Sonny Crockett blijft wel die gespeeld door Johnson in Miami Vice. Deze rol maakte van Johnson een wereldster en het blijft zijn bekendste en populairste rol.



Wil je Miami Vice zien? Je kan de serie bekijken op Prime Video en je kan de volledige serie ook kopen op dvd.

Lees ook
Jean-Claude Van Damme zou zich schamen voor deze scifi-serie: 0% op Rotten Tomatoes
De serie 'Timecop' uit 1997 is gebaseerd op de succesvolle Jean-Claude Van Damme-film 'Timecop'.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Miami Vice is de coolste serie uit de jaren 80

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen