search
Netflix cancelt opnieuw een bekende serie na slechts 2 seizoenen
Series / Nieuws

Netflix cancelt opnieuw een bekende serie na slechts 2 seizoenen

Het lijkt erop dat de serie het slachtoffer is geworden van een gebrek aan kijkcijfers.

Netflix trekt de stekker uit Unstable, de komedieserie met Rob Lowe en zijn zoon John Owen Lowe in de hoofdrollen. Het tweede seizoen is nog maar net verschenen, maar wist de hoge verwachtingen niet waar te maken.

Het nieuws, dat volgens bronnen al aan de crew is doorgegeven, komt niet als een verrassing. Seizoen twee, dat op 1 augustus verscheen, wist namelijk niet in de Netflix Top 10 te komen. Dit betekent dat de serie in het openingsweekend minder dan 1,4 miljoen keer werd bekeken en in de eerste volledige week minder dan 1,3 miljoen keer.

Slachtoffer van de gevreesde formule


Netflix baseert zijn beslissingen over verlengingen op een afweging tussen kijkcijfers en kosten. Volgens insiders waren de producenten al stilletjes aan het onderzoeken of de serie elders ondergebracht kon worden.

Rob Lowe heeft goede connecties met Fox, waar hij een exclusieve overeenkomst heeft. Hij presenteert en produceert daar de spelshow The Floor en is betrokken bij de serie 9-1-1: Lone Star. Er zijn pogingen gedaan om Unstable bij Fox onder te brengen, maar dat is tot op heden niet gelukt.

Authentieke relatie


Unstable is bedacht door Rob Lowe, John Owen Lowe en Victor Fresco. De serie draait om een introverte zoon (gespeeld door John Owen Lowe) die bij zijn excentrieke vader (Rob Lowe) in diens biotechbedrijf gaat werken, om zowel hem als het bedrijf van de ondergang te redden.



De dynamiek tussen vader en zoon is geïnspireerd op hun grappige interacties op sociale media, waar John Owen zijn vader regelmatig op de hak neemt.

Lees ook
IJzersterk ontvangen serie na één seizoen gecanceld door Netflix
Dead Boy Detectives heeft geen langer leven in het 'Sandman Universe' van Netflix.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij dat Netflix teveel series cancelt?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen