search
Disney+ thrillersensatie 'Rivals': Top of flop volgens eerste recensies?
Series / Nieuws

Disney+ thrillersensatie 'Rivals': Top of flop volgens eerste recensies?

Rivals staat bekend om zijn intieme scènes, maar wat vinden critici op Rotten Tomatoes hier eigenlijk van?

Ben je op zoek naar een nieuwe serie, maar weet je niet zo goed welke goed is en dus de moeite waard is? Geen zorgen! De beste critici op Rotten Tomatoes hebben hun oordeel gegeven over de nieuwe serie Rivals. Moet je deze serie kijken of kun je hem beter skippen?

Rivals is een adaptatie van het gelijknamige boek van Jilly Cooper, uit 1988. Het scenario is geschreven door televisieproducent Dominic Treadwell-Collins (Family Affairs) en toneelschrijfster Laura Wade en de regie lag in handen van Elliot Hegarty (County Kilburn).

Rotten Tomatoes


In Rivals schittert Alex Hassel als politicus Rupert Campbell-Black en David Tennant als uitvoerend producent Lord Tony Baddingham. De twee mannen zijn allebei uit op meer macht en meer geld, maar dan escaleert hun rivaliteit.

Het boek is zeer populair onder lezers en ook de serie wordt goed beoordeeld. Op het moment van schrijven krijgt de serie namelijk een fantastische score van 88% op Rotten Tomatoes.

Schandalige scènes


Volgens criticus Gavia Baker-Whitelaw van TV Guide steelt David Tennant de show. Ze schrijft:

"Rivals laat de lelijke kant van het verhaal zien, waardoor David Tennant zich volledig kan verliezen in zijn rol als slechterik, terwijl de schaamteloze entertainmentwaarde van een soap op primetime wordt omarmd."



Criticus Nick Curtis van London Evening Standard refereert in zijn recensie aan de intieme en enigzins ordinaire scènes die het boek, en nu ook de serie, populair maakten.

Hij schrijft: "Rivals is heerlijk ordinair; het toonbeeld van guilty pleasure-tv, waarbij alle personages tussen het praten door roken en grijnzen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen