search
Netflix beging een grote blamage met 'The Crown' die in het verkeerde keelgat schoot
Series / Nieuws

Netflix beging een grote blamage met 'The Crown' die in het verkeerde keelgat schoot

Helse haat op The Crown: dit detail is volgens sommigen historisch onnauwkeurig.

The Crown is één van de meest populaire historische drama's van de afgelopen jaren. Hoewel de serie veel toegewijde fans heeft, zijn er toch enkele mensen die zeer geïrriteerd zijn door dit kleine detail. Wat was het en hoe erg is het?

The Crown is een historisch drama uit 2016 van bedenker Peter Morgan en vertelt het biografische verhaal van koningin Elizabeth II. Zij regeerde het Verenigd Koninkrijk van 1952 tot 2022 en de serie volgt zowel haar privéleven als haar leven als de belangrijkste persoon in het land.

De ergste fout?


Het maken van een serie is stressvol en het is dan ook best te begrijpen dat er af en toe een foutje gemaakt wordt. Soms zien fans een fout of blooper over het hoofd, maar dat was zeker niet het geval bij dit detail.

Hoewel The Crown een historisch drama is, moet je deze serie niet gebruiken om alles te leren over deze periode. Er zijn namelijk enkele historische feiten die simpelweg niet kloppen.

Benen over elkaar


De Britse koninklijke familie moet zich aan zeer strenge regels houden, maar dit was The Crown blijkbaar even vergeten. Er bestaat namelijk een regel dat de koninklijke familie niet met hun benen over elkaar mag zitten.



Toch is dit wel gebeurd in het eerste seizoen van The Crown en veel fans vonden dit niet kunnen. Zo schrijft @debbietwiddy op X dat The Crown vergezocht is: "De koningin die met haar benen gekruist zat, was de eerste blunder!"



Lees ook
Deze blamage in 'Bones' vergeven de makers zichzelf nooit
De misdaadserie 'Bones' had dit geliefde personage nooit mogen doden.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen