search
'A Knight of the Seven Kingdoms' zal de fout van deze fantasy-trilogie niet maken
Series / Nieuws

'A Knight of the Seven Kingdoms' zal de fout van deze fantasy-trilogie niet maken

Gezien de enorme populariteit van de franchise is er een mogelijke valkuil.

Veel fans kijken uit naar de verfilming van George R.R. Martins novelles over "Dunk and Egg", oftewel Ser Duncan en zijn schildknaap Aegon. De verhalen spelen zich tussen House of the Dragon en Game of Thrones af.

De novelles zijn lichter van toon en laten de lezer dieper kennismaken met de wereld van Westeros. Het risico bestaat dat een verfilming het bronmateriaal te zeer uitstrekt, zoals dit met de 'Hobbit'-films gebeurde. A Knight of the Seven Kingdoms heeft echter minder budget vergeleken met de fantasy-films, waardoor dit stukken minder waarschijnlijk is.

Vergelijking


George R.R. Martins "Een Lied van IJs en Vuur" is duidelijk geïnspireerd op Tolkiens magistrale "In de Ban van de Ring" en je kunt de vergelijking doortrekken, waarbij "Verhalen van Dunk en Ei" op een lijn zit met "De Hobbit". Het laatstgenoemde boek werd als trilogie verfilmd, wat velen geen verstandige keuze vonden.

Tolkiens boek over Bilbo's avonturen was per slot van rekening niet erg lang. Hoewel de films succesvol waren, zijn velen van mening dat het verhaal te zeer is uitgerekt en zo te dun werd. Ook werd de luchtigere sfeer van "De Hobbit" niet goed overgebracht.

De eerste novelle, "De Hagenridder", telt ongeveer 160 pagina's en je kunt je afvragen of een seizoen van zes afleveringen niet teveel is. Als we Martin zelf mogen geloven, is dit niet iets om bezorgd over te zijn. Op zijn blog geeft de schrijver aan dat het budget "een stuk kleiner" vergeleken met Game of Thrones en House of the Dragon.




Daarnaast gaf de schrijver aan erg tevreden te zijn over de ruwe versie van de eerste aflevering, die aan hem getoond is. Het ziet er dus goed uit voor A Knight of the Seven Kingdoms.

Waar en wanneer te zien?


A Knight of the Seven Kingdoms wordt in de loop van 2025 verwacht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen