search
Dit is misschien wel de beste oorlogsserie van Netflix zelf
Series / Nieuws

Dit is misschien wel de beste oorlogsserie van Netflix zelf

Een oorlogsserie die het leven tijdens de Eerste Wereldoorlog laat zien.

Naast films en series over de Tweede Wereldoorlog is ook deze miniserie over de Eerste Wereldoorlog te vinden. Women at War is een Frans-Belgische coproductie van acht afleveringen. De serie kwam in oktober 2022 op Netflix en stond binnen de kortste keren in de Top Tien van bestbekeken series in verschillende landen.

Women at War (Les combattantes) is ontwikkeld door Cécile Lorne en Camille Treiner. De regie was in handen van Alexandre Laurent en de hoofdrollen worden gespeeld door Audrey Fleurot, Yannick Choirat, Florence Loiret Caille, Julie de Bona, Camille Lou en Sofia Essaïdi.

Melodramatisch


Op Rotten Tomatoes zijn de beoordelingen goed: op de Tomatometer is de score 83% en de Popcornmeter blijft met 81% niet ver achter. De critici prijzen het goed gestructureerde verhaal en het feit dat leven tijdens de Eerste Wereldoorlog op een realistische manier wordt neergezet. Daarnaast zijn de cinematografie en de acteerprestaties goed beoordeeld.

Ook de kijkers zijn te spreken over het verhaal. De serie begint wat droog, maar komt daarna in principe goed op gang. Hoewel er hier en daar melodramatische elementen in Women at War zitten, komen er genoeg relevante thema's aan bod.

Synopsis


In een dorpje in Frankrijk, tegen de Duitse grens aan, vertrekken de mannen om aan het front te vechten. Degenen die achterblijven moeten, zo goed en zo kwaad als het gaat, alles draaiende houden. Vier vrouwen van verschillende achtergronden moeten hun eigen uitdagingen en problemen het hoofd zien te bieden. Marguerite (Fleurot) is een sekswerker uit Parijs, die op zoek is naar iemand die aan het front is. Caroline (Essaïdi) staat opeens aan het hoofd van de plaatselijke fabriek, en Suzanne (Lou) is een non die illegaal abortussen heeft uitgevoerd. Ten slotte runt moeder overste Agnès (de Bona) het plaatselijke klooster, dat als ziekenhuis wordt gebruikt.



Women at War kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen