search
Emilia Clarke over haar befaamde naaktscènes in 'Game of Thrones': "Geef haar snel een badjas"
Series / Specials

Emilia Clarke over haar befaamde naaktscènes in 'Game of Thrones': "Geef haar snel een badjas"

Emilia Clarke vond de naaktscènes in 'Game of Thrones' angstaanjagend.

Game of Thrones is een van de beste series aller tijden, maar werd ook berucht vanwege zijn vele naaktscènes. Ook Emilia Clarke, die Daenerys Targaryen speelde in de serie, kon er niet aan ontsnappen. Ze omhulde dat ze zich ongemakkelijk voelde tijdens sommige van haar naaktscènes in de serie.

Het is intussen meer dan vijf jaar geleden dat de laatste aflevering van Game of Thrones uitgezonden werd en nu spreken mensen er nog over. De serie, die liep van 2011 tot 2019, was toen een van de populairste series en won heel wat prijzen. Ook Clarke werd vier keer genomineerd voor een Emmy Award voor haar rol als Daenerys.

Angstaanjagende naaktscènes


Hoewel haar rol in Game of Thrones haar grote doorbraak betekende, was het voor Clarke soms ook moeilijk op de set van de serie en dan vooral wanneer ze naaktscènes moest opnemen. Clarke, die 23 jaar oud was toen ze begon met de opnames van Game of Thrones, vertelde dat ze soms in tranen was voordat ze bepaalde "angstaanjagende" naaktscènes moest filmen.

Tijdens een gesprek op de podcast Armchair Expert van acteur Dax Shepard zei ze: "Ik nam de rol aan en toen stuurden ze me de scripts, en terwijl ik ze las dacht ik 'Oh, daar is het addertje!' Maar ik was net van de toneelschool gekomen en beschouwde het als een baan: als het in het script staat, is het duidelijk nodig. Dit is wat het is, ik ga er betekenis aan geven en dat is wat ik ga doen, en alles zal goed komen."

Imposter-syndroom


Clarke vertelde verder: "Ik was nog nooit eerder op een filmset zoals deze geweest. Ik was twee keer eerder op een filmset geweest, en nu sta ik volledig naakt op een set met al deze mensen, en ik weet niet wat ik moet doen, ik weet niet wat er van me verwacht wordt, en ik weet niet wat jullie willen, en ik weet niet wat ik zelf wil."



"Onafhankelijk van het feit of er naaktheid was of niet, zou ik het hele eerste seizoen hebben gedacht dat ik niets waard was om iets te eisen. Ik ben het niet waard om iets nodig te hebben." Clarke zei dat ze een "imposter-syndroom maal een miljoen" had, maar gaf haar Game of Thrones-collega Jason Momoa de credits voor het beschermen van haar.

Khal Drogo


In de podcast bracht Shepard een scène uit het eerste seizoen ter sprake, waarin Momoa's personage Khal Drogo Daenerys "praktisch verkracht" tijdens hun huwelijksnacht. "Hij huilde meer dan ik," antwoordde Clarke. "Het is pas nu dat ik besef hoe gelukkig ik daarmee was, omdat dat op vele, vele verschillende manieren had kunnen verlopen."



Ze zei: "Omdat Jason ervaring had - hij was een ervaren acteur die al veel dingen had gedaan voordat hij hieraan begon - zei hij tegen me: 'Lieve schat, dit is hoe het zou moeten zijn, en dit is hoe het niet zou moeten zijn, en ik ga ervoor zorgen dat die blik correct is.' Hij zei altijd: 'Kunnen we haar een badjas geven? Ze staat te rillen!' Hij was zo vriendelijk en zorgzaam en gaf om me als mens."

Veel slimmer


Sinds Game of Thrones zei Clarke dat ze "veel slimmer" is geworden over wat voor haar comfortabel is en over het niveau van naaktheid dat nodig is voor een scène. "Ik heb eerder op de set discussies gehad waar ik zei: 'Nee, het laken blijft om me heen,' en dan zeiden ze: 'Je wil je Game of Thrones-fans toch niet teleurstellen.' En dan dacht ik: 'Rot op.'"



Wil je Clarke als Daenerys zien in Game of Thrones? Je kan de serie kijken op HBO Max.

Lees ook
'Game of Thrones'-ster Emilia Clarke was doodsbenauwd voor ontslag bij de hitserie
In een interview met Harper's Bazaar deelt Clarke de strijd die achter de schermen plaatsvond.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen