search
George R.R. Martin waarschuwt: derde 'Game of Thrones'-serie wordt anders dan voorgangers
Series / Nieuws

George R.R. Martin waarschuwt: derde 'Game of Thrones'-serie wordt anders dan voorgangers

'A Knight of the Seven Kingdoms' wordt geen luie kopie van 'Game of Thrones' of 'House of the Dragon'

Een van de grootste nieuwe series van 2025 wordt zonder twijfel A Knight of the Seven Kingdoms. De fantasyserie is alweer de derde in de Game of Thrones-franchise die HBO Max aan het bouwen is.

Net zoals voorgangers Game of Thrones en House of the Dragon is de nieuwste spinoff een verfilming van bestaand werk van schrijver George R.R. Martin, namelijk de novella The Hedge Knight. Maar dat wil niet zeggen dat de serie sterk lijkt op de eerdere producties.

George R.R. Martin


In een uitgebreide post op zijn persoonlijke blog gaat Martin in op de verschillen ten opzichte van de eerste twee series. ''De toon verschilt behoorlijk van 'Game of Thrones' of 'House of the Dragon'', schrijft de Amerikaan. ''De schaal is kleiner, het is persoonlijker, er is meer humor en een grotere focus op de karakters.''

''Maar er is ook gevaar en er gaan personages dood. Er zijn hoge heren en dames en prinsen, maar ze delen het podium dit keer meer met het gewone volk. Het verhaal is veel korter, het budget lager.''


Voorjaar 2025


Hoe al deze verschillen eruit gaan zien op onze schermen weten we ergens in 2025. De exacte releasedatum van A Knight of the Seven Kingdoms is nog niet onthuld, maar Martin zelf is optimistisch over een release in het voorjaar.



Lees ook
George R.R. Martin kritisch op 'House of the Dragon': ''ik schreeuwde 'nee, nee, nee'!''
De meesterschrijver wijst op een vergissing die de seriemakers begaan.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen