search
Deze thrillerfilm gebaseerd op waargebeurde feiten kijk je morgen op Netflix
Films / Specials

Deze thrillerfilm gebaseerd op waargebeurde feiten kijk je morgen op Netflix

De thriller 'Woman of the Hour' is vanaf morgen te bekijken op Netflix.

Netflix breidt zijn aanbod deze week uit met een nieuwe thriller. Vanaf vrijdag kijk je de spannende misdaadfilm Woman of the Hour met Anna Kendrick gewoon thuis vanaf de bank.

Woman of the Hour is een Amerikaanse misdaadfilm uit 2024. Kendrick speelt niet alleen de hoofdrol, maar is ook regisseur van de film. Het is haar regiedebuut. Het verhaal is gebaseerd op het leven van de seriemoordenaar Rodney Alcala.

Datingprogramma


In 1979 deed Alcala mee aan het televisieprogramma The Dating Show, precies tijdens de periode waarin hij een reeks moorden pleegde. Ondanks zijn duistere verleden wordt de charmante Alcala uitgekozen als één van de deelnemers voor het programma.

Hij weet het programma zelfs te winnen, en mag hierdoor op date met een jonge vrouw. We zien de manipulatieve aard van de moordenaar, net als de onwetendheid van de mensen om hem heen. De dreiging komt steeds dichterbij, zonder dat iemand het doorheeft…

Cast


Kendrick, bekend van onder andere Pitch Perfect en Twilight, is te zien in de rol van Cheryl Bradshaw. De rol van Rodney Alcala wordt gespeeld door Daniel Zovatto, die je kunt kennen van Don't Breathe en The Pope's Exorcist.



Daarnaast zien we in de film Nicolette Robinson (The Affair) als Laura, Tony Hale (Arrested Development) als Ed Burke, Kathryn Gallagher (You) als Charlie en Pete Holmes (Crashing) als Terry.

Netflix


Woman of the Hour ging in première in 2023, op het filmfestival van Toronto. De cast kon daarbij niet aanwezig zijn vanwege de SAG-AFTRA-stakingen. Kort daarna kocht Netflix de distributierechten voor de VS en een aantal andere landen, waaronder Nederland.

Bekijk Woman of the Hour vanaf vrijdag 18 oktober op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen