search
'Breaking Bad'-acteur plande moordaanslag op zichzelf vlak voordat hij in 2009 zijn iconische rol kreeg
Series / Celebrity

'Breaking Bad'-acteur plande moordaanslag op zichzelf vlak voordat hij in 2009 zijn iconische rol kreeg

Giancarlo Esposito overwoog een moordaanslag op zichzelf net voor zijn doorbraak in Breaking Bad

Giancarlo Esposito, bekend van zijn rol als Gus Fring in de hitserie Breaking Bad, onthulde recent dat hij op het punt stond een drastische stap te nemen voordat hij zijn doorbraak in Hollywood bereikte. Net voordat Esposito deze onomkeerbare stap wilde zetten werd hij in 2009 de drugskoning in de serie Breaking Bad.

Breaking Bad volgt Walter White, een scheikundeleraar die, na een kankerdiagnose, besluit meth te produceren om zijn gezin financieel veilig te stellen. Esposito vertolkte de rol van Gustavo 'Gus' Fring, een meedogenloze en berekende drugsbaron en de tegenstander van Walter White.

Een gevaarlijk plan ingegeven door wanhoop


Net zoals Walter White wilde Esposito zijn gezin financieel veilig stellen, maar in plaats van drugs te maken, wilde hij dit doen door zijn eigen moord in scène te zetten. Esposito kampte met ernstige geldproblemen nadat hij in 2008 faillissement had aangevraagd. "Mijn gedachte was: krijg je een levensverzekering als iemand zelfmoord pleegt? Zou mijn familie dat geld krijgen?" vertelde hij in een interview op de Jim and Sam Show.

Zijn wanhoop kwam vanuit de wens om voor zijn vier dochters te zorgen. Esposito, vader van Shayne, Ruby, Kale en Syrlucia, dacht dat als hij "door een ongeluk" om het leven zou komen, zijn kinderen financieel beter af zouden zijn. "Ik wilde dat ze een goed leven zouden hebben, het was een moeilijke tijd," zei hij. Gelukkig was dit plan van korte duur nadat hij zich realiseerde dat hij met dit plan zijn familie nog meer pijn zou doen.

Doorbraak in Hollywood en nieuwe kansen


Die gedachte zorgde ervoor dat hij uiteindelijk meer kracht kreeg om door te gaan en dit drastische plan compleet te laten gaan. Het was het levenslange trauma van zijn kinderen niet waard.




Kort hierna veranderde Esposito's leven compleet na het krijgen van zijn rol in Breaking Bad, wat zijn carrière een enorme boost gaf. De rol leverde hem verschillende nominaties op, waaronder een nominatie voor een Emmy, en hij won in 2012 een Critics' Choice TV Award. Na het succes van Breaking Bad bleef Esposito in de schijnwerpers, met rollen in onder andere The Mandalorian en Parish.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen