search
Deze twee populaire misdaadseries uit de jaren 80 hebben een opmerkelijke connectie
Series / Specials

Deze twee populaire misdaadseries uit de jaren 80 hebben een opmerkelijke connectie

'Magnum P.I.' en 'Murder, She Wrote' vinden plaats in hetzelfde universum.

Twee van de populairste misdaadseries uit de jaren 80 zijn Magnum P.I. en Murder, She Wrote. De ene serie speelde zich af in Hawaii, de andere speelde zich vooral af in de fictieve stad Cabot Cove in Maine. Toch hebben ze een opmerkelijke connectie.

Magnum P.I. liep van 1980 tot 1988 gedurende acht seizoenen; Murder, She Wrote liep van 1984 tot 1996 gedurende 12 seizoenen. Beide series werden geproduceerd door CBS en volgden een detective die misdaden probeerde op te lossen.

Thomas Magnum en Jessica Fletcher


Magnum P.I. werd gemaakt door Donald P. Bellisario en Glen A. Larson met Tom Selleck in de hoofdrol als Thomas Magnum, een privédetective (P.I.) die op Oahu, Hawaï woont. Ook te zien in de serie zijn onder andere Roger E. Mosley, Larry Manetti en John Hillerman.

Murder, She Wrote werd gemaakt door Peter S. Fischer, Richard Levinson en William Link met Angela Lansbury in de hoofdrol als Jessica Fletcher, een misdaadschrijfster en amateurdetective. De serie draait om het leven van Jessica, die betrokken raakt bij het oplossen van moorden die plaatsvinden in het fictieve stadje Cabot Cove, Maine, maar ook in de rest van de Verenigde Staten en in het buitenland.

Crossover-aflevering


Omdat beide series werden geproduceerd door CBS, werd besloten dat de sterren van deze twee hitseries elkaar moesten ontmoeten. In een speciale tweedelige crossover-aflevering gaat Jessica Fletcher op vakantie naar Hawaï, waar ze Magnum tegenkomt wanneer hij wordt beschuldigd van twee moorden.



Het eerste deel van de crossover-aflevering hoort bij Magnum P.I. en heet Novel Connection. Dit was de negende aflevering van seizoen 7 van Magnum P.I. Het verhaal van deze aflevering ging verder in de aflevering Magnum on Ice van Murder, She Wrote. Dit was de achtste aflevering van seizoen drie van Murder, She Wrote.

Hetzelfde universum


Het was voor de fans een traktatie om deze twee detectives samen te zien werken. Dit betekent dus dat deze twee populaire misdaadseries plaatsvinden in hetzelfde universum. Beide series waren dan ook een groot succes en dus was het slim van CBS om twee van hun populairste series samen te brengen.



Beide series zijn nu nog steeds heel populair. Magnum P.I. kreeg een remake in 2018 met het vijfde en laatste seizoen van de serie die begin dit jaar eindigde. Na het einde van Murder, She Wrote werden er vier televisiefilms uitgebracht van 1997 tot 2003. Daarnaast verscheen ook een spin-off-boekenreeks die nu nog steeds wordt gepubliceerd.

Kijken?


Wil je deze twee series zien? Magnum P.I. is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd; Murder, She Wrote kan je vinden op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen