search
Eerste trailer voor 'Lockerbie' over gruwelijk vliegtuigongeluk
Series / Nieuws

Eerste trailer voor 'Lockerbie' over gruwelijk vliegtuigongeluk

Een van de grootste vliegtuigrampen ooit wordt binnenkort belicht in deze aangrijpende nieuwe serie.

Op de koude woensdagavond van 21 december 1988 werd de wereld opgeschrikt door een verschrikkelijk ongeval, nu bekend als de Lockerbie-ramp. Binnenkort verschijnt er een serie over dit voorval, en Peacock heeft zojuist de eerste trailer uitgebracht.

Hollywoodster en Oscarwinnaar Colin Firth schittert in de aangrijpende nieuwe serie Lockerbie: A Search for Truth. Hij vertolkt de rol van Dr. Jim Swire, een rouwende vader die zijn leven wijdt aan het verkrijgen van gerechtigheid voor de slachtoffers van de vliegtuigcrash.

Terrorisme en tragiek


De serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Pan Am vlucht 103, die neerstortte boven het Schotse stadje Lockerbie na het ontploffen van een in het vliegtuig verstopte bom. In totaal kwamen 270 mensen om het leven.

In Lockerbie: A Search for Truth reist Firth's personage over land en zee, en raakt verwikkeld in politieke intriges en complottheorieën in een poging de waarheid boven tafel te krijgen en de verantwoordelijken achter de tralies te zetten.

True crime past bij Firth


Na zijn rol in HBO's The Staircase keert Colin Firth nu terug in het truecrime-genre op het kleine scherm. Naast Firth zijn er rollen voor Catherine McCormack, Harry Redding, Jemma Carlton en Claire Brown.



Op 2 januari gaat Lockerbie: A Search for Truth in première op Peacock en Sky. In Nederland zal de serie hoogstwaarschijnlijk verschijnen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen