search
Zoon 'Harry Potter'-acteur treedt niet in voetsporen vader: ''laat die films met rust!''
Series / Nieuws

Zoon 'Harry Potter'-acteur treedt niet in voetsporen vader: ''laat die films met rust!''

HBO Max krijgt een keiharde 'nee' te horen van de Britse acteur.

Een van de meest iconische personages uit de Harry Potter-reeks is ongetwijfeld Albus Dumbledore, in het Nederlands beter bekend als Perkamentus. Het schoolhoofd van Zweinstein verscheen in alle acht de Potter-films.

Het personage werd echter niet in alle films gespeeld door dezelfde acteur. In de eerste twee delen was het de Ierse acteur Richard Harris die het schoolhoofd speelde. Na diens overlijden ging de eer naar zijn landgenoot Michael Gambon.

Vader en zoon


Wat niet iedereen weet is dat de zoon van Richard Harris ook acteert, en vrijwel net zo succesvol is als zijn vader. Jared Harris kun je kennen van series als Mad Men en Chernobyl, maar ook van films als Sherlock Holmes: A Game of Shadows.

Jared Harris is qua leeftijd aardig dicht bij de leeftijd die zijn vader had voor de eerste Potter-film. Hij is nu 63, terwijl zijn vader 71 was. Een logische vraag is dan ook: kan de zoon zijn vader wellicht opvolgen?

Jared Harris


Op die vraag gaf Harris antwoord in gesprek met The Independent. ''Nee, bedankt'', zei Harris. ''Waarom zou ik het doen? De films waren fantastisch. Laat ze toch met rust.''



Harris gaf overigens wel toe dat de serie de kans heeft om delen van de boeken van J.K. Rowling te verfilmen waarvoor in de films geen plek was. Of dat ook gaat gebeuren weten we in 2026: dan staat het eerste seizoen van de Harry Potter-serie op de planning van HBO.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen