search
SerieTotaal interviewt de cast van 'Nemesis'
Series / Interview

SerieTotaal interviewt de cast van 'Nemesis'

In gesprek met onder meer Lies Visschedijk, Romana Vrede en Peter Blok over de allereerste Nederlandse Disney+-serie.

Je hebt belastingontduiking en belastingontwijking, maar bij de grootste financiële wanpraktijken gaan ze hand in hand. Nemesis heeft de eer om de eerste Nederlandse productie van Disney+ te zijn. Regisseur-schrijver Willem Bosch baseerde de achtdelige serie op het gelijknamige boek van Simon de Waal. SerieTotaal interviewt de zes belangrijkste castleden: Lies Visschedijk, Romana Vrede, Chris Peters, Peter Blok, Jade Olieberg en Bram Suijker.

Wie is er bang voor de grote geldwolf, Martin Heezink? Invallen bij brievenbusbedrijven worden teruggeroepen, medeplichtigen verdwijnen of vallen dood neer en om daadwerkelijke actie zitten er behoorlijk wat regels in de weg. Het is aan officier van justitie Sylvia (Visschedijk) en FIOD-agent Lars (Vrede) om de man achter al deze witteboordencriminaliteit op te sporen en een halt toe te roepen. Maar Heezink (Peters) glipt ze steeds door de vingers. Tijd dus om als ware wraakgodinnen te werk te gaan.

In het onderzoek worden ze bijgestaan door podcastende onderzoeksjournalist Nina (Olieberg) en misschien eerder tegengewerkt door Sylvia's baas – en ex-man – Ed (Blok) en haar beoogde vervanger Markus (Suijker). Het is nog maar een greep uit een tv-serie waarin steeds meer maskers afvallen en het alsmaar lastiger wordt om goed van kwaad te onderscheiden.

In drie setjes van twee schuift het zestal acteurs aan om licht te schijnen op hun rollen, de keuzes die ze maken en de technieken die ze toepassen om dit verhaal te vertellen. En wie weet is er op het einde nog wel een rondje financieel advies voor de kijkers. Bekijk hier interview:



Lees ook onze recensie van Nemesis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen