search
Magisch realisme staat centraal in de grote Netflix-serie die 2024 afsluit
Series / Specials

Magisch realisme staat centraal in de grote Netflix-serie die 2024 afsluit

Deze serie, geïnspireerd op het wereldberoemde boek, is de afsluiter van dit jaar op Netflix.

One Hundred Years of Solitude verschijnt aan het einde van het jaar op Netflix. Wij beantwoorden 5 vragen, zodat jij alvast weet wat je kunt verwachten van deze veelbelovende serie.

Waar gaat One Hundred Years of Solitude over?


In het verhaal volgen we de familie Buendía zeven generaties lang. In deze ontwikkeling zien we hoe hun levens beïnvloed worden door liefde, macht, oorlog en magische gebeurtenissen. One Hundred Years of Solitude verkent het cyclische karakter van de tijd, die niet altijd zo chronologisch verloopt als je zou denken.

Het verleden heeft impact op het heden. Een combinatie van realisme en magie verwikkelt zich met het dagelijks leven van de personages. Wat centraal staat is het isolement van de familie, wat zowel persoonlijke als sociale gevolgen heeft.

Waar is de serie op gebaseerd?


De serie is gebaseerd op de wereldberoemde roman Honderd jaar eenzaamheid van de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez. Dit boek verscheen in 1967 en wordt vaak genoemd als één van de beste prestaties ooit in de wereldliteratuur.

In welk land speelt de serie zich af?


De serie speelt zich ergens af in Latijns-Amerika, in de ficitieve stad Macondo. Het is nooit bevestigd in welk land precies, maar het stadje is waarschijnlijk gebaseerd op de geboortestad van Márquez genaamd Aracataca.



Kun je de serie in één keer kijken?


Ja, dat kan. De serie bestaat uit 8 afleveringen die tegelijkertijd op Netflix verschijnen.

Voor wie is deze serie een aanrader?


Deze serie moet je uiteraard gezien hebben als je een fan bent van het boek, of van literatuur in het algemeen. Ook als je houdt van series vol magisch realisme, zoals The Leftovers, Penny Dreadful en The OA.

One Hundred Years of Solitude is vanaf woensdag 11 december te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen