search
Nederlandse bioscoophit kijk je vanaf vandaag exlcusief op Netflix
Films / Specials

Nederlandse bioscoophit kijk je vanaf vandaag exlcusief op Netflix

De Nederlandse film 'De Mooiste Dag' is vanaf nu te bekijken op Netflix.

Heb je de komediefilm De Mooiste Dag gemist in de bioscoop, maar wou je hem eigenlijk toch wel zien? Goed nieuws: gisteren verscheen de film op Netflix, dus je kunt hem vanaf nu gewoon thuis vanaf de bank kijken.

De Mooiste Dag is een Nederlandse comedy uit 2024, geregisseerd door Appie Boudellah. Hij was eerder schrijver voor de films F*ck de liefde, Just Say Yes en Fashion Chicks.

Hotel in Marokko


De film gaat over Jasmijn, een schrijfster die kampt met een writer's block nadat ze een fataal ongeluk heeft veroorzaakt. Het lukt haar enkel nog om brieven te schrijven naar de weduwnaar van het slachtoffer, genaamd Wim.

Ze neemt op een dag een radicaal besluit, omdat ze beseft dat ze zo niet eeuwig verder kan. Zonder het iemand te vertellen vertrekt Jasmijn naar Marokko, waar Wim een hotel runt. Tegelijkertijd zijn haar zus en uitgever naar haar op zoek.

Cast


Wim en Jasmijn ontwikkelen in Marokko een onverwachte vriendschap en groeien steeds dichter naar elkaar toe. Ze moet alleen nog even het juiste moment vinden om hem te vertellen wie ze in werkelijkheid is.



De rol van Jasmijn wordt gespeeld door Katja Schuurman. Daarnaast zien we Hajo Bruins als Wim, Tamara Brinkman als Jasmijns uitgever, Isa Hoes als Merel, Samya Hafsaoui als Meriam, Frank Lammers als Joep en Mahfoud Mokaddem als Saïd.

Netflix


De Mooiste Dag verscheen op 13 juni in de bioscoop. De film scoort niet geweldig: op de IMDb krijgt hij een 5,8/10 en de review van FilmTotaal lees je hier.

Heb je wel zin in een Nederlandse comedy? Kijk De Mooiste Dag dan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen