search
Live-actionserie van megapopulair PlayStationspel krijgt teleurstellende update
Series / Nieuws

Live-actionserie van megapopulair PlayStationspel krijgt teleurstellende update

Na alle succesvolle gameverfilmingen lijkt het erop dat we voor deze nog even geduld moeten hebben.

De entertainmentindustrie ziet een sterke opkomst van succesvolle televisiebewerkingen van bekende computerspellen. Ook aan God of War werd hard gewerkt, maar de productie heeft nu te maken met een flinke tegenslag.

Het nieuws is naar buiten gekomen dat showrunners en uitvoerend producenten Rafe Judkins, Hawk Ostby en Mark Fergus het project hebben verlaten. Naar verluidt hebben ze meerdere scripts ingediend voordat ze besloten op te stappen.

Griekse mythologie en vette actie


God of War is een populaire gamefranchise die in 2005 begon en draait om Kratos, een Spartaanse soldaat die uiteindelijk de God van de Oorlog wordt na een reeks gevechten met de Griekse goden. Sony heeft de afgelopen jaren meerdere bewerkingen van hun populaire PlayStation-games overwogen, waarbij God of War bovenaan de lijst stond.

Dit is niet de eerste keer dat een bewerking van God of War tegen problemen aanloopt. Eerdere pogingen om de game in de jaren 2010 naar het witte doek te brengen mislukten. Sony heeft recentelijk echter meer succes gehad met andere game-adaptaties, zoals The Last of Us en Twisted Metal, wat hoop biedt voor de toekomst van deze serie.

Het verliep zo vlot


De verandering komt als een verrassing, aangezien Judkins een samenwerkingsovereenkomst heeft met Amazon Prime Video en momenteel de showrunner is van Wheel of Time. Daarnaast schreef hij het script voor de film Uncharted, gebaseerd op een andere PlayStation-game.



Hoe het er nu voor staat voor Prime Video's God of War is onbekend. Houd SerieTotaal in de gaten voor alle updates.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen