search
HBO Max onthult startdatum 'Dune: Prophecy' met spectaculaire trailer
Series / Trailer

HBO Max onthult startdatum 'Dune: Prophecy' met spectaculaire trailer

De premièredatum is officieel bekendgemaakt, vergezeld van een spetterende trailer.

Het is bijna zover! Vanaf 17 november kunnen de fans genieten van de langverwachte prequelserie Dune: Prophecy. De miniserie telt zes afleveringen en speelt zich kort na een gruwelijke burgeroorlog af, ongeveer 10.000 jaar voor de gebeurtenissen in Dune.

Dune: Prophecy is geïnspireerd op de 'Zusterschap van Duin'-trilogie van Brian Herbert en Kevin J. Anderson. Het verhaal is ontwikkeld door Diane Ademu-John en Alison Schapker. De laatstgenoemde is tevens de showrunner. De regie is in handen van Anna Foerster.

Aanpassingen


Na de nodige wijzigingen en aanpassingen in het verhaal, ging het filmen in november 2022 van start. De opnames vonden plaats in Hongarije en Jordanië en duurden tot aan december 2023.

Het verhaal richt zich voornamelijk op het ontstaan van de Bene Gesserit, die zich specialiseren in het trainen van de spirituele vermogens van jonge vrouwen. Emily Watson speelt de hoofdrol als Vaya Harkonnen, de leider van dit nieuwe zusterschap.

Overig


Overige rollen worden gespeeld door Olivia Williams als Valya's zuster Tula, Mark Strong als keizer Javicco Corrino, Jodhi May als zijn echtgenote, keizerin Natalya, Jade Anouka als zuster Theodosia en Travis Fimmel als de geheimzinnige Desmond Hart.



Dune: Prophecy is vanaf 17 november te zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen