search
Mis deze Scandinavische thriller niet: nu te streamen op NPO Start
Series / Specials

Mis deze Scandinavische thriller niet: nu te streamen op NPO Start

De tragiek en beklemmende sfeer van toen wordt belicht in deze aangrijpende serie.

Als er één type serie is waar Nederlanders gek op zijn, dan is het wel de Scandinavische thriller. De NPO heeft een omvangrijke catalogus vol met dit genre, en vandaag lichten we een van de topseries uit.

Het aangrijpende Estonia, van de Finse filmmaker Miiko Oikkonen, bevat rollen voor onder anderen Jussi Nikkilä, Kaspar Velberg en Claes Hartelius. De serie draait om een van de dodelijkste maritieme ongelukken in Europese wateren.

Prima gewaardeerd


De serie is bij de Finse film- en televisieprijzen genomineerd in de categorie Beste Dramaserie. Op IMDb krijgt Estonia, met een bescheiden aantal van 961 stemmen, een score van 6,5.

De serie wordt door kijkers omschreven als realistisch en trouw aan de ware gebeurtenissen, omdat de chaos, verwarring en tegenstrijdigheden die in de serie naar voren komen destijds ook daadwerkelijk hebben plaatsgevonden.

Kijk op NPO Start en Plus


Kijk alle afleveringen van Estonia op NPO Start & Plus.



Synopsis: In het najaar van 1994 speelt zich een drama af op zee: de veerboot MS Estonia maakt water en zinkt. Ondanks verwoede reddingspogingen komen hier 852 mensen bij om het leven. Na de ramp stellen Finland, Estland en Zweden een onderzoekscommissie aan, maar het blijft gissen naar de oorzaak.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen