search
Dit zijn de vijf beste horrorseries uit de jaren 2000: Van 'American Horror Story' tot 'Bates Motel'
Series / Specials

Dit zijn de vijf beste horrorseries uit de jaren 2000: Van 'American Horror Story' tot 'Bates Motel'

Er zijn in de 24 jaar van deze eeuw al een hoop goede horrorseries gemaakt.

In de vorige eeuw waren er geweldige horrorseries als The Twilight Zone, Tales from the Crypt, Dark Shadows en Buffy the Vampire Slayer. Maar welke goede series zijn er eigenlijk gemaakt in deze eeuw?

Nu streamingdiensten de nieuwe manier zijn om films- en series te kijken, is het voor veel mensen makkelijk om het aanbod te navigeren. Toch is het soms juist moeilijk om door alle bomen het bos te zien. Welke horrorseries uit deze eeuw zijn volgens IMDb de beste?

5. Bates Motel


De lijst begint met Bates Motel, een Amerikaanse serie die liep van 2013 tot 2017 en bestaat uit 5 seizoenen. De serie is een prequel op de film Psycho uit 1960 en volgt moordenaar Norman Bates in zijn jongere jaren.



We zien hoe Norman langzaam verandert in een gestoorde moordenaar, mede door de obsessieve en complexe band met zijn moeder. De serie staat bekend om de sterke acteerprestaties van Vera Farmiga en Freddie Highmore, waarmee het verhaal van Psycho geïntroduceerd werd aan een hele nieuwe generatie.

4. Les Revenants


Als volgende in de lijst komen we Les Revenants tegen. Dit is een Franse serie die liep van 2012 tot 2015 en in totaal 2 seizoenen kreeg. De serie speelt zich af in een klein bergdorpje, waar overleden bewoners plotseling weer levend opduiken.



De teruggekeerde bewoners proberen hun oude levens weer op te pakken, maar hun aanwezigheid veroorzaakt rare bovennatuurlijke gebeurtenissen. Les Revenants pakt het zombiegenre op een compleet unieke manier aan, in combinatie met sfeervolle cinematografie en een intrigerend verhaal.

3. Hannibal


Op nummer 3 in de lijst staat opnieuw een prequel op een bekende film, ditmaal The Silence of the Lambs uit 1991. Hannibal bestaat uit 3 seizoenen, die liepen van 2013 tot 2015. We volgen de complexe relatie tussen FBI-profiler Will Graham en de gevaarlijke psychiater Dr. Hannibal Lecter.



In het geheim is Hannibal een kannibalistische seriemoordenaar. Hij manipuleert Will om zijn eigen donkere kanten te ontdekken, wat resulteert in een kat-en-muisspel. De serie maakte een enorme indruk met de chemie tussen de hoofdrolspelers en de psychologische diepgang.

2. Penny Dreadful


Als één na beste serie in de lijst hebben we Penny Dreadful. Deze Britse serie liep van 2014 tot 2016 en heeft 3 seizoenen. In het verhaal worden iconische 19e-eeuwse horrorfiguren samengebracht in het Victoriaanse Londen.



We volgen Vanessa Ives, een vrouw met bovennatuurlijke krachten, die strijdt tegen het duister. De serie heeft deze plek in de lijst verdiend aan zijn geweldige acteerprestaties, poëtische sfeer en slimme herinterpretaties van bekende figuren.

1. American Horror Story


Op de eerste plek kan natuurlijk maar één serie staan: American Horror Story. Deze serie ging van start in 2011 en kwam recentelijk nog met zijn 12e seizoen. Ieder seizoen vertelt weer een op zichzelf staand verhaal, variërend van heksen tot sektes.



De serie maakte een impact door een groot risico te nemen en na het eerste seizoen een compleet nieuw verhaal te beginnen. Dit was een succes en door dit format blijft de serie zich constant vernieuwen. Ook de manier waarop American Horror Story sociale thema's behandelt heeft bijgedragen aan zijn populariteit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen