search
Een van de meest memorabele animatieseries uit de jaren 80 is nu bijna 40 jaar oud
Series / Nieuws

Een van de meest memorabele animatieseries uit de jaren 80 is nu bijna 40 jaar oud

Klassieke jaren 80 nostalgie die destijds een franchise opleverde en zelfs een Nederlands tintje heeft.

De animatieserie M.A.S.K. is inmiddels bijna 40 jaar oud. De task force die de terroristische organisatie V.E.N.O.M. bestreed liep gedurende twee seizoenen en telt 75 afleveringen.

M.A.S.K. is een superheldenserie die destijds werd ontwikkeld door Terence McDonnell, Gary Warne en Jack Olesker. De stemmen werden ingesproken door Doug Stone, Brendan McKane en Graeme McKenna.

Nederlands tintje


Het hoofdpersonage Matt Traker is een multimiljonair die op het spoor komt van een internationale misdaadorganisatie, genaamd V.E.N.O.M (Vicious Evil Network of Mayhem). Hij richt vervolgens M.A.S.K. (Mobile Armored Strike Kommand) op, met de bedoeling om V.E.N.O.M. voor eens en altijd te verslaan.

In het eerste seizoen is er zelfs een aflevering die betrekking heeft op Nederland. Een maniak dreigt alle dijken in Nederland te verwoesten als hij geen positie krijgt in de Nederlandse regering, en huurt V.E.N.O.M. in. Deze aflevering kun je hier bekijken.

Overig


Het eerste seizoen telt 65 afleveringen en richt zich voornamelijk op het bestrijden van de misdaad. Het tweede seizoen had autoracen als voornaamste element en telt slechts 11 afleveringen, waarna er een einde kwam aan M.A.S.K..



M.A.S.K. is in Nederland verkrijgbaar op Google Play.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen