search
Deze vergeten 'Star Trek'-afleveringen zijn memorabel en nog steeds meer dan de moeite waard
Series / Specials

Deze vergeten 'Star Trek'-afleveringen zijn memorabel en nog steeds meer dan de moeite waard

'Star Trek: TNG' is voor velen de ultieme serie in de hele franchise.

In 1987 ging Star Trek: The Next Generation van start en deze serie telde zeven seizoenen, met in totaal 178 afleveringen. Hier zitten de nodige ondergesneeuwde solide afleveringen tussen. De reden hiervoor is dat de aandacht nu eenmaal uitgaat naar de toppers, dan wel de miskleunen.

Hieronder komt deze vergeten categorie aan bod. Een grote kracht van Star Trek: TNG lag in de personages en hun ontwikkeling. De onderstaande drie afleveringen laten, die ieder op hun eigen manier, iets zien over de geliefde hoofdpersonen. Het betreft afleveringen uit het derde en zesde seizoen van de scifi-serie.

Thuisplaneet


In het derde seizoen (afl. 7) leert de kijker in 'The Enemy' Geordi LaForge (LeVar Burton) beter kennen, maar er wordt ook een dieper beeld van de Romulans geschetst. Geordi belandt met de Romulan Bochra (John Snyder) op een gevaarlijke planeet en het tweetal is op elkaar aangewezen om te kunnen overleven. Geordi's persoonlijkheid komt duidelijker naar voren wanneer zijn sarcastische kant bovenkomt. Op zijn beurt ziet de kijker Bochra als een soldaat die vreest voor zijn leven, in plaats van de beheerste en lichtelijk zelfingenomen Romulans. 'The Enemy' eindigt met de vraag aan Worf of hij donor wil zijn voor de gewonde Bochra, waarbij het antwoord de meeste fans niet zal verbazen.

In aflevering 17 staat in 'Sins of the Father' wordt de basis gelegd voor de ontwikkeling van luitenant Worf (Michael Dorn). Daarnaast is het de eerste 'echte' Klingon-aflevering in de franchise. De Enterprise reist naar de Klingon thuisplaneet Qo'Nos, waar Worf de familie-eer moet verdedigen. Van zijn broer Kurn (Michael Todd) hoort hij dat hun vader als verrader is aangemerkt. Worf krijgt voor het eerst te maken met de politieke onrust op Qo'Nos, die in het vierde seizoen tot een burgeroorlog leidt. 'Sins of the Father' zet diverse verhaallijnen op die voor Worf doorgaan tot in Star Trek: Deep Space 9.

Horrorgenre


Het zesde seizoen (afl. 5) laat met 'Schisms' zien dat de makers prima in staat waren om het horrorgenre in de serie te verwerken. Diverse bemanningsleden hebben opeens last van slaapproblemen, naast een aantal andere symptomen. Er is niet een bepaald personage dat centraal staat, wel zie je dat iedereen aan bod komt bij het oplossen van dit raadsel. Het blijkt hier om een onbekend ras te gaan, dat 's nachts bemanningsleden ontvoert en vervolgens experimenten op hen uitvoert. Zo komt dokter Crusher (Gates McFadden) erachter dat bij commandant Riker (Jonathan Frakes) de arm is afgezet en vervolgens weer is teruggezet. 'Schisms' bewijst dat de weinige horror die de kijkers te zien kregen van goede kwaliteit was.



Wat staat ook alweer waar?


Kijk Star Trek: The Original Series, Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine, Star Trek: Voyager en Star Trek: Enterprise op Netflix. Star Trek: Strange New Worlds en Star Trek: Discovery staan echter op SkyShowtime.

Lees ook
Johnny Depp brak ooit door in de tv-serie '21 Jump Street' maar wist je dat hij ooit terugkeerde als Tom Hanson
Johnny Depp begon zijn carrière met de serie 21 Jump Street, waarin hij een tieneridool werd en later een... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen