search
Beroemd Stephen King-verhaal wordt opnieuw verfilmd... maar nu als serie
Series / Nieuws

Beroemd Stephen King-verhaal wordt opnieuw verfilmd... maar nu als serie

Prime Video en Mike Flanagan werken aan een grote verfilming van een van Kings bekendste verhalen.

Deadline heeft naar buiten gebracht dat regisseur Mike Flanagan en auteur Stephen King werken aan een serie gebaseerd op het boek Carrie voor Prime Video.

Tevens wordt er gemeld dat de streaming-serie acht afleveringen lang zal zijn. En dat nieuws komt vlak nadat is aangekondigd dat ook Kings boek Fairy Tale als serie wordt verfilmd. Die tien-delige serie wordt gemaakt door regisseur Paul Greengrass en A24.

Een perfecte samenwerking


Het is behoorlijk druk in het land van Stephen King-boekverfilmingen, want eerder deze maand verscheen ook al de film Salem's Lot op HBO Max, gebaseerd op Kings bestseller uit 1975.

Flanagan verfilmde onlangs ook nog Kings verhaal The Life of Chuck. In die film zien we acteurs als Tom Hiddleston, Nick Offerman, Chiwetel Ejiofor, Mark Hamill en Karen Gillan. Die film werd onlangs voor het eerst vertoond, en heeft flink wat Oscar-'buzz'.

The Dark Tower lonkt


Flanagan verfilmde daarnaast Kings verhalen Gerald's Game en Doctor Sleep en ontwikkelt een verfilming van Kings meest ambitieuze werk: The Dark Tower.



Over dat project zei Flanagan onlangs nog het volgende: Dat project is net alsof je een olietanker naar zee brengt. Maar we blijven eraan werken. Het kwam stil te liggen doordat ik verhuisde van Netflix naar Amazon en omdat de stakingen roet in het eten gooiden. Maar we zijn verder dan ooit ermee."

Horrorgrootmeesters


Flanagan is een van de drukste personen in Hollywood. Zo werkt hij óók nog eens aan een nieuwe Exorcist-film. Een horrorgrootmeester in spé, net als zijn grote voorbeeld Stephen King, dus.

Het is nog onduidelijk wanneer Carrie te streamen zal zijn.

Lees ook
Dol op Freddy Krueger? Dan moet je deze serie gezien hebben!
... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen