search
Vampierenserie 'What We Do in the Shadows' seizoen 6: kijken of skippen?
Series / Nieuws

Vampierenserie 'What We Do in the Shadows' seizoen 6: kijken of skippen?

What We Do in the Shadows seizoen 6 blijft even grappig en verrassend als het eerste seizoen.

In 2019 kwam de, toen gloednieuwe, komedie What We Do in the Shadows uit. Ondertussen is het zesde seizoen uitgekomen, maar is het nog net zo goed en verrassend als seizoen 1? De beste critici op Rotten Tomatoes hebben de afleveringen gekeken en hun mening gegeven.

What We Do in the Shadows is een mockumentary die horror combineert met komedie. De serie is gemaakt door Jemaine Clement (Flight of the Conchords) en is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2014 van Clement en Taika Waititi.

Rotten Tomatoes


De serie volgt een groep traditionele vampieren die samen met een energievampier samenwoont. De vampieren botsen vaak met de moderne wereld en elkaar, wat voor spannende en komische momenten zorgt.

De eerste vijf seizoenen van What We Do in the Shadows zijn zeer hoog beoordeeld en seizoen 6 zet deze traditie voort. De nieuwste afleveringen van de serie krijgt op Rotten Tomatoes namelijk een geweldige score van 86% (op het moment van schrijven).

Nog steeds ongelooflijk grappig


Het komt vaak voor dat een komedie in de latere seizoenen niet zo grappig meer is als eerst. Gelukkig is dat volgens topcriticus Bob Strauss van TheWrap niet het geval met What We Do in the Shadows. Hij schrijft:

"Het enige wat we kunnen bevestigen is dat het nog steeds erg grappig is, en dat het de verschrikkingen die normaal gesproken gepaard gaan met creatieve uitputting, vermijdt."



Hoewel seizoen 6 het laatste seizoen is, is dit niet te merken volgens criticus John Kirk van Original Sin. Hij schrijft: "Seizoen zes begint relatief casual. Het feit dat dit het laatste seizoen is, dringt niet duidelijk door in de eerste paar afleveringen. De dialogen zijn nog steeds heftig en griezelig [...]."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen