search
Opvallend nieuws over 'Dune: Prophecy' van HBO Max
Series / Nieuws

Opvallend nieuws over 'Dune: Prophecy' van HBO Max

Ondanks dat Denis Villeneuve niet bij de serie is betrokken, hebben zijn films wel veel invloed op de serie.

HBO reist terug naar Arrakis met de binnenkort te verschijnen serie Dune: Prophecy, een prequel die zich ruim 10.000 jaar vooraf aan de gebeurtenissen in het boek Dune van Frank Herbert en de filmversie van Denis Villeneuve afspeelt.

De nieuwe serie, die zich richt op de oorsprong van de Bene Gesserit, kreeg het groene licht in 2019. Na een paar maanden filmen werd echter de showrunner vervangen, werden sommige castleden weggestuurd en werd gekozen voor een andere invalshoek.

Praktische decors


De opnames werden echter uiteindelijk hervat en ruim een jaar geleden afgerond in Boedapest. En in tegenstelling tot de virtuele technologie die ingezet voor de recente Star Wars-series, werd er bij Dune: Prophecy gekozen voor peperdure praktische sets.

Villeneuve en filmscenarist Jon Spaihts zijn niet betrokken bij de serie, maar desondanks laat uitvoerend producent Jordan Goldberg dat de serie zich absoluut in 'hetzelfde universum' als de films afspeelt.

Visie van Villeneuve


Aldus Goldberg: We vinden dat we de essentie van wat Denis heeft neergezet moeten volgen. Hij heeft de toon gezet. We hebben een serie vol politieke intriges en spionage. Maar er is ook actie, avontuur, romantiek en zelfs horror."



Mede-showrunner Alison Schapker legt uit dat ondanks dat de serie zich millennia vooraf aan de films afspeelt, de technologie in de serie te vergelijken is met die van de films. En met een goede reden:

Een goede uitleg


"Tijdens de Machine Wars vochten mensen tegen computers en kunstmatige intelligentie en alle zaken waar we tegenwoordig mee te maken hebben. Dune laat zien wat er gebeurt als het ergste scenario zich voordoet en de mensheid na bijna te zijn uitgestorven alles opnieuw moet opbouwen. Technologie staat dus stil en computers zijn verboden."

In de zesdelige serie volgen we zusters Valya en Tula Harkonnen. Zij nemen het op tegen krachten die de toekomst van de mensheid bedreigen en vormen daarom de sekte die we kennen als de Bene Gesserit.

Najaarstopper


Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel, Mark Strong, Jade Anouka, Chris Mason, Jodhi May, Josh Heuston en Tabu spelen de hoofdrollen.

Dune: Prophecy is vanaf 17 november te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen