search
De beste scifi-film uit 2024 vind je nu op deze streamingdiensten
Films / Specials

De beste scifi-film uit 2024 vind je nu op deze streamingdiensten

Het jaar gaat alweer richting het einde: dit zijn tot op heden de beste scifi-films.

In 2024 verschenen een aantal grote scifi-films die het ook prima deden in de wereldwijde bioscoopkassa's of in ieder geval bij de critici en het pubbliek. Hieronder de drie van de beste scifi-films die je nu gewoon kunt streamen op een van de bekende streamingdiensten.

De drie films heten Dune: Part Two, Kingdom of the Planet of the Apes en Furiosa: A Mad Max Saga.

Dune: Part Two, HBO Max



Na het eerste deel uit 2021 was het lang uitkijken naar het tweede deel. Ondertussen wachten we alweer op het derde deel en de spin-off serie Dune: Prophecy. De tweede film deed het een flinke schep beter dan de eerste film. De Tomatometerscore is met 92 procent bijzonder netjes. Je vindt Part Two al een tijdje op HBO Max.

In het tweede deel zien we de reis van Paul Atreides (Timothée Chalamet), die zich verenigt met Chani (Zendaya) en de Fremen om wraak te nemen op de samenzweerders die zijn familie vernietigden.



Kingdom of the Planet of the Apes, Disney+



Alweer even geleden verschenen drie films met Caesar in de Planet of the Apes-reboot (2011-2017). Eerder dit jaar verscheen een vervolg die zich vele generaties later afspeelt. Opnieuw werd de film goed ontvangen, met 80 procent op de Tomatometer. Een vervolg is onvermijdelijk.

In Kingdom zijn mensen gereduceerd tot een leven in de schaduw. Terwijl een nieuwe tirannieke apenleider zijn rijk opbouwt, onderneemt een jonge aap een aangrijpende reis die ervoor zorgt dat hij alles wat hij over het verleden weet in twijfel trekt. Zijn keuzes zullen de toekomst voor zowel apen als mensen bepalen.



Furiosa: A Mad Max Saga, HBO Max

op HBO Max
In tegenstelling tot bovenstaande twee films deed deze ijzersterk ontvangen grauwe scifi-film het erg matig in de bioscopen. En dat mag echt jammer genoemd worden. Furiosa met onder andere Anya Taylor-Joy en Chris Hemsworth verdient namelijk flink wat spektakel na het al uitstekende Mad Max: Fury Road uit 2015.

In Furiosa wordt de jonge Furiosa weggerukt uit de Green Place of Many Mothers en valt ze in handen van een grote Biker Horde. Vele jaren later zoekt ze revanche.



Lees ook
Deze scifi-actieknaller staat bijna een half jaar in de Top 10 van Prime Video
De kijkers blijven duidelijk smullen van deze hit, gezien de constante aanwezigheid bovenaan de lijst.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen