search
De grootste "wegkijk"-film uit de '00 stream je vanaf vandaag op Netflix
Films / Specials

De grootste "wegkijk"-film uit de '00 stream je vanaf vandaag op Netflix

'Paranormal Activity' is vanaf vandaag gewoon te zien op Netflix.

Nu Halloween steeds dichterbij komt pakt Netflix flink uit met griezelige films. Vanaf vandaag kijk je op de streamingdienst één van engste films van deze eeuw: Paranormal Activity.

Paranormal Activity is een Amerikaanse horrorfilm uit 2007. De film werd geregisseerd door Oren Peli. De film zou uiteindelijk uitgroeien tot een gehele franchise, waarin inmiddels 7 delen zijn verschenen. De meest recente film uit de serie is Paranormal Activity: Next of Kin uit 2021.

Mysterieuze gebeurtenissen


De film volgt een koppel, bestaande uit Katie en Micah, dat mysterieuze gebeurtenissen opmerkt in hun huis. Omdat ze vermoeden dat er sprake is van bovennatuurlijke krachten, besluiten ze camera’s te installeren om bewijs te verzamelen van wat er 's nachts gebeurt.

Een medium vertelt Katie dat ze achtervolgt wordt door een demoon. Hij adviseert hier niet mee te communiceren en deze met rust te laten op momenten dat er geen demonoloog aanwezig is. Micah blijft echter doorgaan met filmen.

Cast


Vanaf het moment dat er beelden worden opgenomen, worden de gebeurtenissen alleen maar heftiger en angstaanjagender. De meeste incidenten vinden plaats wanneer het koppel ligt te slapen. Door het gebruik van amateurcamerabeelden wekt de film de illusie op dat wat er in de film gebeurt de realiteit is.



De rol van Katie wordt gespeeld door Katie Featherston (Paranormal Activity 2, Big Little Lies). Als Micah zien we Micah Sloat (Paranormal Activity 2). Daarnaast speelt Mark Fredrichs de rol van Dr. Fredrichs, Amber Armstrong die van Amber en Ashley Palmer die van Diane.

Netflix


Paranormal Activity had een erg klein budget, maar werd een onverwacht succes. Peli besloot te filmen amateurscamera's zodat de film geloofwaardig zou overkomen. De film maakte een grote impact op het found-footage horrorgenre.

Bekijk Paranormal Activity vanaf vandaag op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen