search
Eigenlijk maakte 'Game of Thrones' exact dezelfde fout als 'Lost'
Series / Specials

Eigenlijk maakte 'Game of Thrones' exact dezelfde fout als 'Lost'

'Game of Thrones' en 'Lost' hebben meer gemeen dan hun populariteit...

Game of Thrones en Lost waren allebei ongekend populaire series. Helaas hebben ze nog iets gemeen: hun verschrikkelijke laatste aflevering. Voor veel kijkers verpeste het einde bij allebei de gehele serie.

Het einde van een serie kan deze compleet maken of breken. Tijdens alle seizoenen leeft een serie toe naar zijn einde. Als dit einde niet goed is, slaat het gehele verhaal vaak nergens meer op.

Aftiteling


Bij Lost ging dit fout in 2010. De serie over de overlevenden van een vliegtuigcrash liep al sinds 2007 en kwam na 6 seizoenen tot een einde. De meeste kijkers waren echter allesbehalve te spreken over de laatste aflevering.

Tijdens de aftiteling van de laatste aflevering waren beelden van de vliegtuigcrash te zien waar de serie mee begon. Lost stond bekend om zijn verborgen boodschappen, dus interpreteerden veel fans de symboliek van de allerlaatste beelden als een boodschap dat alle gebeurtenissen in de serie niet gebeurd waren.

Showrunner


Fans dachten namelijk dat hiermee bedoeld werd dat alle personages tijdens de crash omgekomen waren. Volgens de showrunner Carlton Cuse slaat deze interpretatie echter nergens op en zijn veel fans al jaren onterecht teleurgesteld.



Volgens hem waren de shots die te zien waren tijdens de aftiteling gewoon een pauze in het narratief. Cuse zegt het volgende: "Het probleem was dat het publiek zo gewend was aan het idee dat alles een bewuste betekenis en een doel had. Dus ze interpreteerden die beelden aan het einde als dat de personages dood waren".

Gehaaste afsluiting


Het slechte einde van Lost was dus in ieder geval niet bewust. Hetzelfde kan niet gezegd worden over Game of Thrones. Daarbij werden grote verhaallijnen gehaast afgesloten, waarbij er onverwachte wendingen werden genomen bij geliefde personages.

Bekijk Game of Thrones op HBO Max. Lost is te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen