search
Nieuwe dimensies in de magie: Hoe HBO's 'Harry Potter'-serie zich onderscheidt van de films
Series / Nieuws

Nieuwe dimensies in de magie: Hoe HBO's 'Harry Potter'-serie zich onderscheidt van de films

Wat er ook gebeurt, het lijkt erop dat we jarenlang kunnen rekenen op magie en spektakel.

Nu de wereld van Harry Potter al decennialang in het collectieve geheugen is gegrift door de succesvolle boeken- en filmreeks, brengt HBO het verhaal naar het kleine scherm. Dit is hoe de serie verschilt van de eerdere incarnaties.

De grote baas van Warner Bros. TV, Channing Dungey, heeft nieuwe details gedeeld over de productie van de aankomende Harry Potter tv-serie. In april 2023 kondigde HBO deze reboot aan, waarbij Dungey aangaf dat de serie dieper op de boeken van J.K. Rowling zal ingaan, dan de films ooit hebben gedaan.

Meer aandacht voor personages


De serie is bedoeld als een getrouwe bewerking van de boeken, waarbij elk seizoen één boek uit de zevendelige reeks behandelt. Naar verwachting zal de serie maar liefst tien jaar duren, wat een grote verantwoordelijkheid betekent voor de acteurs die de rollen van Harry, Hermione en Ron gaan spelen.

Fans speculeren volop over welke delen van de boeken in de serie beter naar voren zullen komen. Veelvoorkomende wensen zijn het subplot rond Hermione's strijd voor de rechten van huiselfen, evenals meer aandacht voor geliefde personages zoals Sirius Black, de familie Dursley en de Weasley-familie.

Geesteskind van de maker


In februari 2024 sprak Warner Bros. CEO David Zaslav over een ontmoeting met J.K. Rowling, de auteur van de originele boeken, die nauw betrokken blijft bij de productie. Hij benadrukte hoe enthousiast beide partijen zijn over de heropleving van de franchise en de verhalen die ze in de komende tien jaar willen delen.



Volgens de meest recente informatie lijkt het erop dat de serie halverwege 2026 zal verschijnen. Houd SerieTotaal in de gaten voor alle updates over de nieuwe Harry Potter-serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen