search
Parel of grote misser? Eerste recensies medisch drama 'Brilliant Minds'
Series / Nieuws

Parel of grote misser? Eerste recensies medisch drama 'Brilliant Minds'

De serie Brilliant Minds ontvangt lovende recensies voor zijn meeslepende verhaal en karakterontwikkeling.

Er bestaan heel veel medische drama's, denk maar aan Grey's Anatomy, General Hospital of The Good Doctor. Onlangs is een nieuwe serie aan dit lijstje toegevoegd, maar is deze eigenlijk wel de moeite waard? De beste critici op Rotten Tomatoes delen hun oordeel.

Een tijdje geleden is de nieuwe serie Brilliant Minds in première gegaan en volgende week kun je weer een gloednieuwe aflevering kijken. De serie is gemaakt door Michael Grassi en heette eerst Dr. Wolf.

Het plot


De serie is geïnspireerd op de boeken The Man Who Mistook His Wife for a Hat en An Anthropologist on Mars van Oliver Sacks. Brilliant Minds vertelt het verhaal van Dr. Oliver Wolf, een neuroloog met een zeldzame aandoening.

Wanneer hij ontslagen wordt vanwege zijn onconventionele methoden, gaat hij aan de slag bij een ander ziekenhuis: Bronx General. Hier wordt hij niet alleen in zijn werk uitgedaagd, maar ook in zijn persoonlijke leven.

Rotten Tomatoes


Brilliant Minds is een groot succes onder critici op Rotten Tomatoes. Zij geven de serie namelijk een fantastische score van 87%. Het kijkerspubliek beloont de serie met 84% (op het moment van schrijven).

Topcriticus Nina Metz van Chicago Tribune geeft haar complimenten aan de opbouw van de serie: "De serie heeft echt inzicht in hoe de afleveringen moeten worden opgebouwd en ze zitten vol met de juiste hoeveelheid karakteropbouw bij de patiënten van elke week."



Ook criticus Daniel Fienberg van Hollywood Reporter kan geen genoeg krijgen van Brilliant Minds: "De serie begint in het hoofd, maar gaat al snel naar het hart. Het is een echte tranentrekker…"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen