search
Eerste recensies bloederige horrorserie 'Grotesquerie': kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies bloederige horrorserie 'Grotesquerie': kijken of skippen?

Grotesqueire doen "denken aan klassieke gotische verhalen en sombere neo-noirs zoals Se7en en True Detective".

Ben je fan van horror, drama en een moordmysterie? Dan klinkt deze gloednieuwe bloederige Grotesquerie vast als plezier in de oren. De beste critici op Rotten Tomatoes hebben hun oordeel gegeven, zodat je precies weet of deze serie de moeite waard is of dat je deze beter links kan laten liggen.

Een tijdje geleden is Grotesquerie in première gegaan op Disney+ en ondertussen hebben de beste critici van Rotten Tomatoes hun mening gegeven. Vinden zij de serie van Ryan Murphy, Jon Robin Baitz en Joe Baken een top of een flop?

Het plot


De hoofdrol worden gespeeld door Niecy Nash-Betts als detective Lois Tyron. Ze deelt het scherm met Courtney B. Vance als Marshall Tryon, Nicholas Chavez als paus Charlie Mayhew en Michaele Diamonds als zuster Megan Duval.

In Grotesquerie moet detective Lois een reeks misdaden oplossen, maar ze wordt uitgedaagd door een mysterieus figuur. Tegelijk worstelt ze in haar privéleven met een gespannen relatie met haar dochter en haar man, die in het ziekenhuis ligt. Ze vraagt hulp aan zuster Megan, een non en journaliste.

Rotten Tomatoes


De serie valt goed in de smaak bij critici op Rotten Tomatoes. Zij geven Grotesquerie dan ook een fantastische score van 85% (op het moment van schrijven).

Volgens topcriticus Randy Myers van San Jose Mercury News is Grotesquerie een serie die je niet los kan laten. Hij omschrijft het als een "guilty pleasure die inspeelt op onze duistere kant" met "grandiose misdaadscènes met Bijbelse implicaties en een borrelende ketel in de woestijn."



Grotesquerie wordt door Dan Einav van Financial Times zelfs vergeleken met Se7en en True Detective.

Hij schrijft: "Waar we misschien kitsch hadden verwacht, vinden we in plaats daarvan scènes die doen denken aan klassieke gotische verhalen en sombere neo-noirs zoals Se7en en True Detective - een serie die neigt naar bespiegelingen over goed en kwaad, geloof en moraal."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen