search
De bizarste wraakfilm van 2024 kijk je vanaf deze dag thuis op de bank
Films / Specials

De bizarste wraakfilm van 2024 kijk je vanaf deze dag thuis op de bank

De hilarische film 'Thelma' is vanaf volgende week thuis te streamen.

Zin in een film die niet zo standaard is? Dan ben je bij Prime Video en Pathé Thuis volgende week aan het juiste adres. Daar kijk je vanaf maandag namelijk de actie-komediefilm Thelma.

Thelma is een Amerikaanse komische actiefilm uit 2024, geregisseerd en geschreven door Josh Margolin. Het is zijn debuut als regisseur. Het verhaal van de film is geïnspireerd op de oma van Margolin.

Opgelicht


De film gaat over Thelma Post, een 93-jarige vrouw. Op een dag wordt ze slachtoffer van oplichting via de telefoon, wanneer een crimineel zich voordoet als haar kleinzoon Danny. Als blijkt dat hulp vinden moeilijk is, neemt ze het heft in eigen hand.

Samen met haar vriend Ben, een weduwnaar, begint ze een zoektocht door de stad om haar geld terug te krijgen. Onderweg beleven Thelma en Ben avonturen, die hen vaak laten reflecteren op hun leven.

Cast


De rol van Thelma wordt gespeeld door June Squibb. Haar kun je kennen uit Alice, Meet Joe Black en Nebraska. Als haar kleinzoon Daniel zien we Fred Hechinger (The Woman in the Window, The Pale Blue Eye).



Richard Roundtree is te zien in de rol van Ben. Hij is bekend van Shaft, Roots en Desperate Housewives. Zijn rol in Thelma was de laatste rol van Roundtree. Hij overleed op 24 oktober 2023 op 81-jarige leeftijd.

Streamen


Thelma ging in januari in première op het Sundance Film Festival. In juli verscheen de film ook in Nederland in de bioscoop. De film werd goed ontvangen en krijgt een score van maar liefst 93% op Rotten Tomatoes.

Bekijk Thelma vanaf maandag 28 oktober op Prime Video en Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen