search
Slotaflevering 'Stranger Things' is "de beste die we ooit hebben gemaakt''
Series / Nieuws

Slotaflevering 'Stranger Things' is "de beste die we ooit hebben gemaakt''

De scifi-horrorhit van Netflix bewaart het beste voor het laatst.

Serieliefhebbers weten: een einde kan een serie maken of breken. Hoe sterk de eerste seizoenen ook zijn, als het laatste seizoen – of zelfs de laatste aflevering – teleurstelt blijft er een nare nasmaak hangen. Fans van bijvoorbeeld Game of Thrones, Lost en Dexter kunnen daarover meepraten.

Voor de makers van Stranger Things is de druk daarom enorm. Netflix werkt momenteel aan het slotseizoen van een van haar populairste series ooit, dat volgend jaar moet verschijnen.

David Harbour


Volgens acteur David Harbour (Chief Hopper in de serie) hoeven fans echter niet te vrezen voor een Game of Thrones-achtige teleurstelling.

''Met de seriefinale laten ze het vliegtuig landen'', zei de acteur op de Happy Sad Confused Podcast. ''Het is de beste episode die ze ooit gemaakt hebben. Toen we het script lazen begonnen we ongeveer halverwege te huilen. En toen de laatste minuten aanbraken was het oncontroleerbaar gehuil.''

Huilen


''Verschillende mensen begonnen te huilen. Noah Schnapp (Will Byers in de serie, red.) was mijn favoriet. Ik denk dat dat ook kwam doordat voor de kinderen de serie hun jeugd was. Ze begonnen toen ze 11 of 12 waren. En nu is het tien jaar later.''



''Jullie gaan het slot geweldig vinden'', zei Harbour ten slotte. Het slotseizoen van Stranger Things staat op het Netflix-menu voor 2025. Tot het zover is kijk je daar ook de eerste vier seizoenen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen