search
Deze immens populaire fantasyfilmreeks kijk je volgende week op Netflix
Series / Specials

Deze immens populaire fantasyfilmreeks kijk je volgende week op Netflix

Op Netflix bekijk je vanaf volgende week deze nostalgische filmreeks.

Nu de dagen korter gaan worden is het extra gezellig om 's avonds een film te kijken. Gelukkig breidt Netflix zijn aanbod volgende week uit met een filmreeks die je kunt kijken met de hele familie. Vanaf dinsdag stream je er alle drie de Jumanji-films.

Jumanji is een Amerikaanse avonturen-fantasyfilm uit 1995, geregisseerd door Joe Johnston (Honey I Shrunk the Kids, Captain America: First Avenger). Het verhaal van de film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Chris Van Allsburg uit 1981.

Gevaarlijk spel


Na het succes van de eerste film verschenen er nog twee Jumanji-films. In 2017 kwam de sequel Jumanji: Welcome to the Jungle uit. Daarop volgde in 2019 Jumanji: The Next Level.

De eerste film volgt Judy en haar broer Peter, die een mysterieus bordspel vinden. Al snel komen ze erachter dat het spel magische krachten heeft. Dan ontsnapt er ineens een man uit het spel genaamd Alan, die jarenlang heeft vastgezeten…

Cast


In de sequels is Jumanji ineens een videogame geworden. Vier tieners belanden in het spel en kunnen hun eigen avatar kiezen. Hun enige manier om te ontsnappen is het uitspelen van het spel.



In de originele film zien we onder anderen Robin Williams, Kirsten Dunst en Bradley Pierce. In de sequels is er een geheel nieuwe cast, met onder anderen Dwayne Johnson, Kevin Hart, Karen Gillan en Jack Black.

Netflix


Jumanji is uitgegroeid tot een echte klassieker en ook de sequels waren een groot succes. Er is momenteel zelfs een derde sequel in de maak, als vervolg op The Next Level.

Moet je deze filmreeks nog inhalen, of heb je zin om hem opnieuw te kijken? Vanaf dinsdag 29 oktober kan dat op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen