search
Vanaf deze dag kun je de niet te missen biopic 'Back to Black' eindelijk thuis op de bank kijken
Films / Specials

Vanaf deze dag kun je de niet te missen biopic 'Back to Black' eindelijk thuis op de bank kijken

'Back to Black' is vanaf november gewoon te streamen op Netflix.

Hou je wel van de biopic-trend die momenteel gaande is in Hollywood? Dan is Netflix volgende maand de plek waar je moet zijn. Daar verschijnt begin november het langverwachte, doch flink bekritiseerde, Back to Black over Amy Winehouse.

Back to Black is een biografische film over de Engelse zangeres Amy Winehouse, geregisseerd door Sam Taylor-Johnson. Haar kun je onder andere kennen van de film Nowhere Boy uit 2009.

Wereldwijd fenomeen


De film geeft een weergave van de reis die de wereldberoemde Winehouse maakte in haar carrière, van haar opkomst in de muziekindustrie tot haar worstelingen met de roem en de druk. We zien haar passie voor muziek en haar authentieke stijl, die ervoor hebben gezorgd dat ze een wereldwijd fenomeen werd.

Ook focust de film op haar persoonlijke leven, onder andere de emotionele en psychologische uitdagingen waar Winehouse mee te maken kreeg. Back to Black schetst een portret van een van de meest onvergetelijke stemmen van haar generatie.

Cast


De rol van Amy wordt gespeeld door Marisa Abela (COBRA, She is Love). Daarnaast zien we Jack O'Connell (Skins, Unbroken) als Blake Fielder-Civil, Eddie Marsan (Heartstopper, The Gentlemen) als Mitch Winehouse en Lesley Manville (Mrs. Harris Goes to Paris, The Crown) als Cynthia Levy.



Back to Black ging in première op 12 april 2024. Vanaf 18 april was de film te zien in de Nederlandse bioscopen. De release van de film was echter teleurstellend: er werd in het eerste weekend slechts $3 miljoen opgehaald.

Netflix


De film kon dan ook rekenen op flink wat kritiek. Hoewel de performance van Abela geprezen werd, vonden veel kijkers de film oppervlakkig en respectloos. Op Rotten Tomatoes krijgt de film een score van 35%.

Ben je toch benieuwd geworden? Bekijk Back to Black dan vanaf maandag 4 november op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen