search
George R.R. Martin en zijn boek 'The Winds of Winter' dat er maar niet komt: "ik heb er nooit over gelogen"
Series / Nieuws

George R.R. Martin en zijn boek 'The Winds of Winter' dat er maar niet komt: "ik heb er nooit over gelogen"

De schrijver verduidelijkt dit hekele punt voor eens voor altijd.

Het is inmiddels dertien jaar geleden dat het vijfde deel in Martins 'Een Lied van IJs en Vuur'-reeks uitkwam. Er is ontzettend veel gebeurd sinds die tijd, waarbij de franchise enorm is geworden.

'The Winds of Winter' is het zesde boek en het lijkt maar niet te komen. In een live-stream, georganiseerd door zijn uitgever Random House, ging de fantasy-schrijver destijds dieper in op dit pijnpunt.

Gigantisch


Eerder gaf Martin al aan dat het om een dikke pil gaat. "Het boek is gigantisch, groter dan alle voorgaande boeken. Wanneer ik een boek zo groot als een draak aanlever bij Random House, dan is het nog maar de vraag wat zij ermee doen. Misschien willen ze wel dat het gesplitst wordt gepubliceerd".

Ook sprak de schrijver zijn teleurstelling uit over het feit dat zijn eerlijkheid in twijfel wordt getrokken. Martin: "Mensen blijven druk op me uitoefenen. Vervolgens maak ik naar mijn beste kunnen een inschatting, maar ik ben niet zo goed in het inschatten. Daarna word ik voor leugenaar uitgemaakt, maar ik heb nooit gelogen".

Geen rust


De schrijver beseft dat hem weinig rust gegund zal worden voordat zijn serie compleet is. "Ik zie het gewoon gebeuren. Wanneer 'The Winds of Winter' compleet is, dan word ik direct de volgende dag aan mijn mouw getrokken over 'A Dream of Spring'," aldus Martin.



Game of Thrones en House of the Dragon kun je streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen