search
Deze grote fout wist 'The Big Bang Theory' te vermijden en we mogen Jim Parsons daarvoor bedanken
Series / Specials

Deze grote fout wist 'The Big Bang Theory' te vermijden en we mogen Jim Parsons daarvoor bedanken

‘The Big Bang Theory’ wist dezelfde grote fout te vermijden die 'The Office' had gemaakt.

Na twaalf seizoenen was het in 2019 gedaan met The Big Bang Theory, wat een grote teleurstelling was voor de fans. Het wist wel een grote fout te vermijden die The Office had gemaakt en daar mogen we Jim Parsons voor bedanken.

The Big Bang Theory werd gemaakt door Chuck Lorre en Bill Prady, die beiden fungeerden als uitvoerende producenten en hoofdschrijvers van de serie, samen met Steven Molaro. De serie draaide oorspronkelijk om vijf personages die in Pasadena, Californië wonen: Sheldon Cooper (Parsons), Leonard Hofstadter (Johnny Galecki), Penny (Kaley Cuoco), Howard Wolowitz (Simon Helberg) en Raj Koothrappali (Kunal Nayyar).

Valkuil vermeden


Wanneer je twee geliefde sitcoms zoals The Big Bang Theory en The Office vergelijkt, is het gemakkelijk om je te richten op hun respectieve sterke en zwakke punten. Beide series hadden immers lange looptijden en enorme fanbases die elke aflevering trouw bleven kijken. Toen beide series echter ten einde kwamen, hadden fans een gemengde reactie op hoe alles verliep.

Een cruciale beslissing in The Big Bang Theory hielp echter om een valkuil te vermijden die nog steeds fans van Steve Carell's geliefde serie achtervolgt. The Big Bang Theory eindigde in 2019 na 12 seizoenen. Hoewel niemand de exacte reden voor dit einde kende, bood het boek The Big Bang Theory: The Definitive, Inside Story of the Epic Hit Series door Jessica Radloff enkele nooit eerder geziene inzichten.

Niet verder zonder ster


Het boek onthulde dat Parsons, voordat hij aan het 12e seizoen begon, had besloten dat dit zijn laatste seizoen in The Big Bang Theory zou zijn. Na een korte vergadering met de uitvoerende producenten van de serie, Lorre en Molaro, was het lot van de sitcom bezegeld.



De producenten maakten duidelijk dat ze niet verder wilden zonder de ster, omdat dat niet goed aanvoelde. Deze beslissing was misschien een moeilijke, maar het redde de serie van hetzelfde lot als The Office toen Carell vertrok.

Carell’s vertrek beïnvloedde The Office


Gedurende zeven seizoenen was Carell een favoriet als Michael Scott in The Office. Echter, slechts twee jaar voordat de serie ten einde kwam, besloot de acteur dat het tijd was om een stap terug te nemen. Hoewel hij geloofde dat de focus van The Office op andere personages had moeten verschuiven, leidde zijn vertrek tot veel onvrede onder de fans.



In het achtste seizoen droegen personages zoals John Krasinski’s Jim Halpert, Rainn Wilson’s Dwight Schrute en Ed Helms’ Andy Bernard de serie. Maar het vertrek van Carell had een grote impact en volgens rapporten daalden de kijkcijfers van de serie, wat alleen maar bewees dat de fans van The Office het personage van Carell nog steeds in de serie wilden zien.

Kijken?


Het was dus een goede keuze van Parsons en de makers van The Big Bang Theory om na twaalf seizoenen de serie te beëindigen. En dit was uiteindelijk ook niet helemaal het einde van Sheldon, want daarna kwam de prequel Young Sheldon en onlangs ging ook de spin-off Georgie & Mandy's First Marriage in première in de VS.



Wil je The Big Bang Theory zien? Je kan de serie bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen