search
Waarom 'Squid Game' seizoen 2 korter is dan het debuut
Series / Specials

Waarom 'Squid Game' seizoen 2 korter is dan het debuut

Maker Hwang Dong-hyuk legt in een interview het verschil uit met het eerste seizoen.

Na lang wachten kunnen miljoenen liefhebbers over de hele wereld genieten van het vervolg op de Netflix-hit Squid Game. Verrassend genoeg blijkt het nieuwe seizoen korter te zijn. Er zijn zeven afleveringen in plaats van negen, wat ietwat teleurstellend is.

Het komt tegenstrijdig over dat het nieuwe seizoen minder afleveringen telt. Het vervolgseizoen speelt zich volgens de bedenker tenslotte "op grotere schaal" af, dus het lijkt logisch om daar de tijd voor te nemen. Zo werd in het eerste seizoen duidelijk dat de terminaal zieke Il-nam het brein was achter de spellen. Ook vielen er hints dat Squid Game wereldwijd gehouden wordt. In het gesprek met Deadline lichtte de maker Hwang zijn keuze toe binnen de bredere context van de drie seizoenen van Squid Game.

Uitvalsbasis


De hoofdpersoon Gi-hun (Lee Jung-jae) besluit, drie jaar na zijn overwinning, terug te gaan naar het lugubere eiland om voor eens en voor altijd een einde te maken aan Squid Game. Hiertoe verzamelt hij een groep mensen om zich heen die, net als hijzelf, maatschappelijke verschoppelingen zijn. De groep gebruikt een motel als uitvalsbasis en Gi-huns eerste prioriteit is om de Recruiter (Gong Yoo) terug te vinden. Dit geheimzinnige personage opereert in metro stations om daar mensen te strikken om hun leven op het spel te zetten.

Gezien de aard van het spel bestaan de kandidaten stuk voor stuk uit nieuwe personages, maar de Front Man, oftewel Hwan In-ho (Lee Byung-hun) is een intrigerend figuur over wie nog steeds de nodige vragen bestaan. Na Il-nams dood lijkt hij de grote man achter de schermen te zijn geworden. De politie-agent Hwan Jun-ho (Wi Ha-joon) is geïnfiltreerd en is er tot zijn afgrijzen achter gekomen dat zijn vermiste broer en de Front Man een en dezelfde persoon zijn. Deze verhaallijnen zijn op zich al afdoende materiaal om dieper in het verhaal te gaan. Toch telt het tweede seizoen minder afleveringen en de reden hiervoor ligt in het ritme van de serie.

Tegelijkertijd


Hwang schreef het tweede en derde seizoen tegelijkertijd, naast het feit dat deze seizoenen tegelijkertijd werden opgenomen. De regisseur zei het volgende over zijn proces: "Momenteel zitten we in de post-productiefase voor het derde seizoen. Toen ik het scenario voor de twee seizoenen aan het schrijven was, merkte ik dat er een belangrijk keerpunt in het verhaal zat. Dit zat in aflevering zeven van het tweede seizoen. Het leek me wijsheid om seizoen 2 met zeven afleveringen te laten eindigen en om daarna een afzonderlijk seizoen te hebben. Op die manier doe je recht aan het ritme van het verhaal zelf". De kijkers hoeven zich dus geen zorgen te maken om afgeraffelde verhaallijnen. De serie biedt een afgerond geheel waarin recht wordt gedaan aan de bredere context. Squid Game is te bekijken op Netflix. Het derde en laatste seizoen wordt in de loop van 2025 verwacht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen