search
Netflix werd dit jaar keihard aangepakt door blunder in eerste aflevering van veelbelovende serie
Series / Specials

Netflix werd dit jaar keihard aangepakt door blunder in eerste aflevering van veelbelovende serie

Kijkers bekritiseerden Netflix vanwege een cruciale fout in de eerste aflevering van 'Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story'.

Dit jaar kregen we een nieuw seizoen van de Monster-serie van Netflix. Nadat het eerste seizoen het leven volgde van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, ging dit seizoen over de broers Menendez die hun ouders hebben vermoord.

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story werd net als het eerste seizoen van Monster gemaakt door Ryan Murphy en Ian Brennan. Dit seizoen richt zich op de moorden in 1989 op José (Javier Bardem) en Kitty Menendez (Chloë Sevigny), die werden vermoord door hun zonen Lyle (Nicholas Alexander Chavez) en Erik (Cooper Koch).

Gemengde recensies


De serie maakt gebruik van het Rashomon-effect door het verhaal vanuit meerdere perspectieven te vertellen, waarbij het standpunt van de broers dient als het centrale narratief. Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story ontving gemengde recensies van critici.

De acteerprestaties, met name die van Bardem en Koch, evenals de vijfde aflevering, werden geprezen, maar kritiek was er op de lange speelduur, de inconsistente toon en de incestueuze weergave van de Menendez-broers. De serie was wel een commercieel succes en werd veel bekeken.

Cruciale fout


Netflix kreeg echter ook veel kritiek van kijkers, vooral omdat er een cruciale fout werd gemaakt in de eerste aflevering van de serie. Een scène in die eerste aflevering lijkt niet accuraat te zijn. De serie begint meteen met de moord door de Menendez-broers op hun ouders, in een grafisch overdreven weergave.



Een tweet wees echter op een onnauwkeurigheid in deze scène - een fout die, volgens de persoon die het plaatste, in elke weergave van de moorden wordt gemaakt. Die schreef: "Waarom geven alle series over de Menendez-broers de schietscène elke keer fout weer? Hun ouders stonden met hun rug naar hen toe, en José heeft nooit gezien wie hem neerschoot."

Veelvoorkomende discussie


Dit sluit aan bij een veelvoorkomende discussie rond Monster en soortgelijke series, namelijk of nauwkeurigheid bij echte gebeurtenissen belangrijker is dan het vertellen van een verhaal gebaseerd op waarheid. Deze discussie is groot geweest bij zowel de release van dit tweede seizoen als de nasleep van het eerste seizoen.



Ondanks deze fout en kritiek was Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story een succes. Het ontving drie nominaties bij de Golden Globe Awards: Best Miniserie of Televisiefilm, Beste Acteur in een Miniserie of Televisiefilm voor Koch en Beste Mannelijke Bijrol in een Serie, Miniserie of Televisiefilm voor Bardem.

Kijken?


Wil je Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story zien? Je kunt de serie bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen