search

Ons nieuws van maandag 24 februari 2014

Productie seizoen 3 'House of Cards' vertraagd
Series / Nieuws

Productie seizoen 3 'House of Cards' vertraagd

En het heeft allemaal met geld te maken.

Het lijkt erop dat we iets langer moeten wachten op de nieuwe avonturen van Frank Underwood (Kevin Spacey) in Netflix-serie House of Cards. De opnames moesten deze lente al van start gaan, maar zijn nu uitgesteld tot halverwege juni. Dit omdat de producenten een nieuwe wet in de staat Maryland afwachten.

Veel films en series leunen uiteraard op belastingkredieten, en gratis locaties om hun producties te financieren. De manier waarop en de hoogte daarvan hangt af van de Amerikaanse staat waarin de opnames plaatsvinden. Het probleem voor House of Cards is dat het belastingkrediet voor seizoen drie mogelijk lager uit zal vallen dan gedacht.

Voor het eerste seizoen kregen de makers zo'n 11 miljoen dollar aan belastingkredieten in de staat Maryland. Het tweede seizoen kon rekenen op ongeveer 15 miljoen dollar aan steun en de gedachte was dat het derde seizoen zo'n zelfde belastingkrediet zou ontvangen. Dat is nu minder zeker, omdat de staat het maximale bedrag naar 7,5 miljoen dollar wil terugbrengen.

Media Rights Capital, het bedrijf achter de serie, stuurde daarom een brief naar de staat. "We willen jullie erop wijzen dat, ondanks dat we begin deze lente wilden beginnen met de opnames, we hebben besloten dat uit te stellen naar juni. Zo kunnen we zeker zijn van een positieve uitkomst van het debat. Mochten er niet voldoende kredieten komen, dan moeten we onze sets en kantoren afbreken en verhuizen naar een andere staat."

Geen misselijke taal dus. De aanwezigheid van de productie heeft tot nu toe zo'n 6000 banen gecreëerd en meer dan 250 miljoen dollar in de lokale economie gepompt. Critici stellen dat het echter niet alleen bewoners van de staat waren die daarvan profiteerden. De vraag is volgens volksvertegenwoordigers vooral om te kijken hoeveel ze willen geven. "Het wordt alsmaar groter en groter, en ik vraag me af: wanneer houdt het op," vertelde vertegenwoordiger C. William Frick. "Het klinkt alsof ze het derde seizoen niet willen opnemen hier, terwijl we ze al 31 miljoen dollar hebben gegeven."

Het is dus niet bepaald eenvoudig allemaal. Pas in juni weten we zeker of de opnames dan van start gaan. Mocht de wet er niet door komen, zou het goed kunnen zijn dat we nog langer moeten wachten. Dan zou House of Cards seizoen drie wel eens flink uitgesteld kunnen worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op de Suicide Squad uit 'Arrow'
Series / Nieuws

Eerste blik op de Suicide Squad uit 'Arrow'

En check een clip uit de eerstvolgende aflevering 'Time Of Death'


*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***
In elke aflevering van de superheldenserie Arrow lijkt er een nieuw personage op te duiken. In één van de toekomstige afleveringen duikt er zelfs heel team op, namelijk de Suicide Squad. The CW heeft alvast twee foto's vrijgegeven van de zes dodelijke personages.

De teamleden van de Suicide Squad zijn Ben Turner/Bronze Tiger (Michael Jai White), Mark Scheffer/Shrapnel (Sean Maher), Floyd Lawton/Deadshot (Michael Rowe), Lyla Michaels (Audrey Marie Anderson), het bekende Arrow-personage Diggle (David Ramsey) en Amanda Waller (Cynthia Addai-Robinson).

Het team speelt vermoedelijk een rol in één van de afleveringen die volgende maand worden uitgezonden. Hierboven zag je al een clip uit de eerstvolgende aflevering 'Time Of Death', waarin de Suicide Squad dus nog niet te zien is.






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser Steven Soderberghs 'The Knick' met Clive Owen
Series / Trailer

Teaser Steven Soderberghs 'The Knick' met Clive Owen

Nieuwe tv-productie voor de regisseur die film onlangs vaarwel zei.



Betaalzender Cinemax, ooit gelanceerd door moederzender HBO, heeft bovenstaande - enorm vluchtige - eerste teaser vrijgegeven van de miniserie The Knick van de voormalig filmregisseur Steven Soderbergh. In de dramaserie heeft de bekende acteur Clive Owen de voornaamste hoofdrol.

De tiendelige serie speelt zich af in New York rond het begin van de twintigste eeuw. Het gaat over het Knickerbocker Hospital en haar personeel, zoals chirurgen, zusters en andere stafleden. In een tijd met een hoog sterftecijfer en een enorme schaarste aan antibiotica zoeken verlegt het personeel de medische grenzen.

De miniserie is geschreven door Jack Amiel en Michael Begler en hun schrijfteam. Michael Polaire is de producent. Aankomende zomer moet The Knick op televisie verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tease 'Game of Thrones' toont grote draak
Series / Nieuws

Tease 'Game of Thrones' toont grote draak

De draken worden een stuk groter in seizoen 4.

Via een nieuwe Vine-tease krijgen een vluchtige blik op één van de draken van het personage Daenerys Targaryen (Emilia Clarke). De draak was al even te zien in een eerdere trailers van het vierde seizoen van HBO's Game of Thrones. Onderstaande clip geeft echter een veel duidelijkere blik op het enorme dier.

Het is nog onduidelijk voor welk personage de flinke draak opvliegt. Heel lang hoeven we niet meer te wachten op de onthulling, aangezien de serie op 6 april weer van start gaat. In Nederland zal de eerste aflevering van de regisseur David Benioff en D. B. Weiss een dag later te zien zijn op HBO Nederland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Matt Ryan is NBC's 'Constantine'
Series / Nieuws

Matt Ryan is NBC's 'Constantine'

In de vierde DC-comics televisieserie.

NBC heeft zijn Constantine gevonden. Deadline schrijft dat de Welsh acteur Matt Ryan (Criminal Minds: Suspect Behavior) gecast is in de titelrol van John Constantine. Hij stapt daarmee in de voetsporen van Keanu Reeves, die eerder de rol van het personage speelde in een vrij matig ontvangen film.

Met het casten van Ryan in de rol houdt NBC zich aan een eerder gemaakte belofte. Toen de serie werd aangekondigd, was er namelijk het bericht dat Constantine gespeeld zou worden door een Britse acteur, compleet met blond haar (zoals het personage in de comics ook heeft). Wat dat betreft is de keuze voor Ryan dus geen slechte.

Later dit jaar moet de pilot van Constantine opgenomen en uitgezonden worden. Het scenario daarvoor is geschreven door David S. Goyer en Daniel Cerone. We volgen de avonturen van de bijzondere superheld John Constantine, in een strijd tussen hemel en hel.

Constantine is niet bepaald de enige op een DC-comic gebaseerde televisieserie. Zo hebben we op dit moment al Arrow, The Flash en Gotham.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.