search

Ons nieuws van maandag 9 februari 2015

Dramaserie over luchtvaartpionier Anthony Fokker op komst
Series / Nieuws

Dramaserie over luchtvaartpionier Anthony Fokker op komst

Ook Albert Plesman en het ontstaan van de KLM staan centraal in het nieuwe project van AVROTROS.

Er wordt werk gemaakt van een dramaserie over de levens van Albert Plesman en Anthony Fokker. AVROTROS wil de show over de grondleggers van de commerciële luchtvaart in 2018 afronden. Productiebedrijf Topkapi Films (Alles Is Familie, Alleen Maar Nette Mensen) bracht het volgende naar buiten:

"Naast de levens van beide luchtvaartpioniers, die een haat-liefdeverhouding met elkaar hadden, speelt de ontstaansgeschiedenis van zowel de KLM als Schiphol een belangrijke rol in de serie"

De serie werd geïnitieerd door Jeroen Plesman, de achterkleinzoon van Albert Plesman. Hij is al sinds 2013 bezig met het project.

"In 2013 begon ik aan de research voor een dramaserie over mijn overgrootvader en zijn belangrijkste tegenstrever. Nu Topkapi Films en AVROTROS zich aan het project hebben verbonden ben ik verzekerd van sterke en ervaren partners op het gebied van drama"

Het is nog niet bekend hoe de serie zal gaan heten en vanaf wanneer deze op de buis verschijnt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Salem' teaser is letterlijk een bloedbad
Series / Trailer

Nieuwe 'Salem' teaser is letterlijk een bloedbad

Het tweede seizoen van de heksenserie gaat in april in première.



WGN America komt met bovenstaande teaser trailer van het tweede seizoen van Salem. De bovennatuurlijke thriller van Brannon Braga (Cosmos, 24) en Adam Simon (The Haunting in Connecticut) gaat door met de Heksenoorlog die aan het einde van seizoen 1 aanstaande was. De gevaarlijkste heks van Salem, Mary Sibley (Janet Montgomery), neemt het op tegen oude en nieuwe tegenstanders die het op haar troon hebben voorzien.

Gedurende de destructieve nasleep van de Grand Rite, gecompleteerd door Mary en per ongeluk veroorzaakt door Isaac Walton (Iddo Goldberg), zijn John Alden (Shane West), Cotton Mather (Seth Gabel), Tituba (Ashley Madekwe), Anne Hale (Tamzin Merchant), Mercy Lewis (Elise Eberle) en Isaac hun levens allesbehalve zeker.

Nieuwe toevoegingen in het tweede seizoen zijn Lucy Lawless, Stuart Townsend, Joe Doyle en Oliver Bell. De serie komt in april weer op de buis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste setfoto's Marvel-serie 'A.K.A. Jessica Jones'
Series / Foto's

Eerste setfoto's Marvel-serie 'A.K.A. Jessica Jones'

Krysten Ritter ziet er heel erg uit als... Krysten Ritter.

Hierboven zie je de eerste blik op Krysten Ritter in Marvel/Netflix-serie A.K.A. Jessica Jones. Op de foto's ziet ze er nogal gewoontjes uit, maar misschien dat we dat ook hadden moeten verwachten. De serie draait immers om een superheldin die de beslissing neemt haar kostuum aan de wilgen te hangen en als privédetective verder te gaan.

Of ze haar paarse haar en witte spandex pak aantrekt in de serie is dan ook maar de vraag. In elk geval hebben we nu de bevestiging dat de opnames van de serie van start zijn en dat schept hoop voor de toekomst. Netflix' Ted Sarandos wierp eerder nog de vraag op dat er gemikt wordt op een release in 2015, maar dat die nog onzeker is.

Dat de opnames van start zijn, en de grote efficiëntie waarmee Netflix gewoonlijk te werk gaat, schept de verwachting dat het toch gaat lukken. Mocht dat zo zijn, zien we Krysten Ritter, Carrie-Anne Moss, David Tennant, Mike Colter en Rachael Taylor nog snel op het kleine scherm.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Green Lantern in 'Arrow'?
Series / Nieuws

Green Lantern in 'Arrow'?

Er blijkt actief over nagedacht te worden.

Het lijkt erop dat nog een DC-superheld naar Arrow komt. Fans hopen al tijden dat David Ramseys John Diggle de mantel van de Green Lantern aan mag trekken. De acteur bevestigt nu dat er gesprekken gevoerd worden om die hoop werkelijkheid te maken. Dit onthulde Ramsey tijdens een interview met ComicBook.com.

"Ik heb het ze gevraagd en ze zeiden, het is topgeheim. 'We werken ergens aan'," werd hem toen verteld. "Als dat het geval is, wordt het groot. Dit zijn de dingen die ze willen vermijden. Ik denk dat ze willen dat niemand het weet, want ze hebben het mij zelfs niet verteld. Maar wat ze me wel verteld hebben, is dat ze erover nadenken en dat ze het overwegen. Maar ze gaan nog niets vrijgeven. Dat is precies wat ze mij verteld hebben. Greg Berlanti vertelde me dat. Andrew [Kreisberg] en Marc [Guggenheim] hebben me dat verteld. En ik heb Geoff Johns er nog niet over gesproken. Maar de mensen die actief werken aan Arrow vertellen in elk geval dat ze ergens aan werken. En de waarheid is, dat als ik iets zou weten, ik het natuurlijk niet mag vertellen."

De geruchten zijn ontstaan, omdat fans vinden dat het personage John Diggle lijkt op de opvolger van Hal Jordan als Green Lantern. Dat is John Stewart, die je hierboven kan zien. Wat vinden jullie?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
David Fincher verzamelt cast voor HBO's 'Living on Video'
Series / Nieuws

David Fincher verzamelt cast voor HBO's 'Living on Video'

Onder meer Jason Flemyng en Kerry Condon zouden (bijna) aangetrokken zijn.

Enkele maanden terug werd bekend dat David Fincher de tv-serie Living On Video gaat hij regisseren. Ondanks dat nog niets is bevestigd, gaan de geruchten dat Fincher de eerste acteurs heeft aangetrokken voor de serie die door HBO uitgezonden gaat worden.

Volgens Deadline zijn Jason Flemyng (The Missing), Kerry Condon (Luck), Elizabeth Lail (Once Upon A Time) en Thomas Mann (Project X) reeds aangetrokken of nog in gesprek voor rollen in de komedieserie, welke zich afspeelt in het begin van de jaren 80.

Living On Video draait om het personage Bobby die in Los Angeles woont. De jonge scholier stopt met school en gaat naar Hollywood om ooit een sci-fi film te regisseren. Hij start bij een bedrijf die muziekvideo's maakt en krijgt een rol als persoonlijk assistent.

Fincher werkt ook aan de HBO-series Utopia en Shakedown.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie - 'Black Sails' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie - 'Black Sails' seizoen 1

Een mooie uitgave met vrij matige extra's.

Bedenkers: Robert Levine, Jonathan E. Steinberg | Cast: Luke Arnold (John Silver), Zach McGowan (Captain Charles Vane), Jessica Parker Kennedy (Max), Louise Barnes (Miranda Barlow), Toby Stephens (Captain Flint) | Jaren: 2014 - heden | TV-release: Starz

Een piratenserie, waar Michael Bay (Transformers) actief aan mee heeft gewerkt. Starz dacht wel een succesformule in handen te hebben van de serie en die komt nu op Blu-ray uit in Nederland. De serie dient als prequel op het beroemde avonturenboek Treasure Island van Robert Louis Stevenson en volgt zodoende ongeveer dezelfde personages.

Dat begint allemaal in 1715, de Gouden Eeuw van de Piraterij. New Providence Island is een plek zonder wetten, bestuurd door de meest beruchte piratenkapiteinen uit de geschiedenis. De meest gevreesde is Kapitein Flint. Als de Britse marine terugkeert om hun land te heroveren en Flint en zijn bemanning uit te schakelen, ontstaat een gewelddadige strijd. Samen met bondgenoot Eleanor Guthrie, dochter van het lokale hoofd, bedenkt Flint een plan om de Britse aanval te dwarsbomen. Dit is het begin van een levensgevaarlijke schattenjacht. Op hetzelfde moment wordt de jonge matroos John Silver aangenomen als nieuw bemanningslid van Flint, maar hij blijkt een brutale vlerk te zijn die voortdurend het gezag van zijn kapitein ondermijnt. Black Sails neemt je mee in de wrede wereld vol muiterij en verraad van de ware piraten van de Caraïben...

De ontvangst van dit eerste seizoen was gematigd positief. Op RottenTomatoes zijn 44 recensies geteld en daarvan waren er 28 positief, maar 16 negatief. Vandaar dus dat de site uitkomt op een percentage van 64 procent. De consensus: "Black Sails heeft visuele aantrekkingskracht, maar de platte personages zijn niet sterk genoeg om te voorkomen dat de serie naar bodemloze dieptes van doelloze expositie gesleept wordt."

Tot slot waren de kijkcijfers niet geweldig. De eerste aflevering werd op Starz door zo'n 0,85 miljoen mensen bekeken, de tweede nog door een nette 0,84 miljoen en daarna zakte het geheel in naar rond de 0,70 miljoen kijkers. Geen gigantische aantallen dus, maar genoeg voor Starz om een tweede seizoen te bestellen.



Blu-ray: Black Sails seizoen 1 | Duur: 480 minuten | Release: januari 2015 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels, Frans Dolby True HD 5.1 | Discs: 3 x Blu-ray | EAN: 8-712626-038139 | Met dank aan: 20th Century Fox

De uitgave van Black Sails is afkomstig van 20th Century Fox en bestaat uit een slipcover met daarin een dubbeldikke Blu-ray keepcase. De slipcover toont ons voorop één van de hoofdpersonen en wekt de suggestie dat we kijken naar een piratenvlag. Niet gek natuurlijk, gezien het onderwerp van de show. Verder staat er voorop nog From Michael Bay, the producer of Transformers. Waarom ervoor gekozen is hem enkel aan te duiden als producent en niet gewoon als regisseur, is maar de vraag.

Achterop staat verder een uitgebreide synopsis in het Nederlands en ook (iets korter) in het Frans. Verder tref je informatie aan over de extra's en de gebruikelijke technische details. Haal je de hoes uit de slipcover, tref je een ander ontwerp aan. Je treft acht hoofdpersonen aan op de hoes. In de hoes tot slot drie discs, elk met een ander ontwerp, maar zonder duiding waaruit moet blijken wat je erop aantreft.

De beelden in de serie zijn prachtig om te bekijken. Gezien de schitterende locaties waar het geheel opgenomen werd, mocht dat ook wel verwacht woprden. De prachtige tropische locaties komen volledig tot hun recht op deze uitgave. Maar, shots waar de zon en dus ook al dat pracht en praal van de Bahamas ontbreekt, vallen ietwat tegen. Donkere shots zijn wat erg donker en komen niet altijd goed uit de verf.

De audio is verder van hoog niveau, met een Dolby True HD 5.1 soundtrack. Het geheel hoort zich levendig aan. Hoor je bijvoorbeeld kanonnen kogels afvuren, komt dat echt hard uit de boxen geknald. Maar ook buiten de actiescènes zit het goed met het geluid, dat kraakhelder uit de boxen komt.

De extra's
In totaal tref je op de uitgave ongeveer twintig minuten aan extra's aan. De langste daarvan is An Inside Look, waarin gekeken wordt naar de geschiedenis achter de serie. Zaken als personages, locaties en kostuums komen allemaal voorbij. Dat is meteen de interessantste extra, want de rest is vooral te kort om indruk te kunnen maken.

Zo heb je Dressed to Kill, dat ook nog even ingaat op de kostuums en make-up. Veel toevoegen doet die extra niet, in die anderhalve minuut die hij in beslag neemt. Andere extra's zijn Pirate Camp (over de voorbereidingen van de cast), Folklore is Finished (over de achtergrond van de serie) en A Place in History (over Mr. Scott).



Toekomst
Nog voordat er één aflevering van het acht afleveringen tellende eerste seizoen uitgezonden was, bestelde Starz al een tweede. Dat deed de zender, gebaseerd op zeer positieve reacties van fans tijdens de San Diego Comic-Con. Ondertussen is het derde seizoen ook al besteld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.