search

Ons nieuws van woensdag 4 januari 2017

Wat brengt de toekomst voor Girl Meets World?
Series / Nieuws

Wat brengt de toekomst voor Girl Meets World?

Schrijvers maken duidelijk dat er nog geen beslissing is genomen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Er is de voorbije tijd heel wat te doen geweest over de serie Girl Meets World. Komt er nu nog een vervolg voor de reeks of niet? De meest recente berichten lieten uitschijnen dat het wel eens over en uit zou kunnen zijn met het verhaal, maar nu lijkt er toch plots terug licht aan het einde van de tunnel.

De bevestiging van het einde van de reeks leek er te komen bij monde van Rider Strong. Hij liet in zijn meest recente podcast immers optekenen dat "de show was afgelopen" nadat de laatste aflevering van het derde seizoen was opgenomen. Een vierde seizoen leek hiermee verder weg dan ooit, maar dat was buiten het Twitter account van de schrijvers achter de serie gerekend.

Op bovenstaand Twitter account werd namelijk aangegeven dat er nog steeds geen definitieve beslissing is genomen over de toekomst van de serie. Hiermee mogen de fans dan ook hoop blijven koesteren voor de toekomst. Ben jij een fan van Girl Meets World en zou je graag alsnog een vervolg willen zien?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mogelijke preview 'Twin Peaks' S3 tijdens Sundance Film Festival
Series / Nieuws

Mogelijke preview 'Twin Peaks' S3 tijdens Sundance Film Festival

Het beroemde filmfestival vindt aan het eind van deze maand plaats.

Volgens Deadline gaan er sterke geruchten dat er tijdens het Sundance Film Festival, dat later deze maand zal plaatsvinden, een speciale presentatie zal plaatsvinen van het door David Lynch geregisseerde derde seizoen van Twin Peaks.

Deadline meldt daarbij wel dat er nog niks concreet is, maar dat er wel gesprekken zijn geweest tussen Showtime en Sundance. We hopen aan het einde van de maand dan ook iets te mogen vernemen over de kwaliteit van de eerste beelden van Twin Peaks.

Showtime ontkent ondertussen dat er iets zal worden vertoond bij Sundance (iets wat we vaker zijn bij zogenaamde 'geheime' previews). Het wordt verwacht dat volgende week maandag tijdens een TCA-panel meer bekend wordt over het nieuwe seizoen, dat zich 25 jaar na de laatste aflevering van het tweede seizoen afspeelt.

Het Sundance Film Festival vindt overigens plaats tussen 19 en 29 januari a.s.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'Mr. Robot' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Mr. Robot' seizoen 2

Erg mooi om te zien en weer pakkende audio.

Bedenker: Sam Esmail | Cast: Rami Malek (Elliot Alderson), Carly Chaikin (Darlene), Portia Doubleday (Angela Moss), Christian Slater (Mr. Robot), Martin Wallström (Tyrell Wellick) | Jaren: 2015 - heden | Zender: USA Network

Het eerste seizoen van serie Mr. Robot was een groot succes. Met gemiddeld meer dan 1,2 miljoen kijkers per aflevering in de Verenigde Staten trok de serie in elk geval veel kijkers naar USA Network. Genoeg om een tweede seizoen, met extra afleveringen te rechtvaardigen. Twaalf werden er maar liefst gemaakt ditmaal, en een derde seizoen is op komst.

Sinds kort is het tweede seizoen in Nederland op Blu-ray verkrijgbaar. Hierin zien we hoe Elliot zich aansluit bij de hackergroep fsociety, nadat hij gerekruteerd is door de mysterieuze leider van die groep. Na het hacken van multinational Evil Corp en de gevolgen daarvan, zien we nu ook hoe het is om te leven met de illusie van controle.

Het tweede seizoen verloor veel kijkers in de VS: het aantal kijkers halveerde daar bijna. Desondanks waren de reacties wederom erg positief. Kijken we naar RottenTomatoes, zien we dat de show gemiddeld een 8,1 krijgt. "Unieke vertelmethoden, een duisterdere toon, en uitdagende kansen voor de cast zorgen dat Mr. Robot nog verder in nieuw televisieterrein komt."



Blu-ray: Mr. Robot seizoen 2 | Duur: 9,5 uur | Release: december 2016 | Video: 1.78:1 | Audio: DTS HD Master Audio 5.1: Engels / Dolby Digital 5.1: Frans | Ondertiteling: Engels, Nederlands, Frans | Discs: 3xBlu-ray | EAN: 5-053083-101930 | Met dank aan: Universal

De Blu-ray uitgave ziet er net uit. Het gaat om een dubbeldikke hoes, met voorop een afbeelding van hoofdpersoon Elliot. Op de voorgrond zien we in heldere rode letters MR. ROBOT staan en daaronder staat, geheel in stijl met de show, seizoen_2.0. Op de achterkant verder wat afbeeldingen van de cast, een synopsis en de gebruikelijke technische informatie.

Video en audio
Het tweede seizoen van Mr. Robot ziet er mooi uit op Blu-ray. De beelden zijn helder en bevatten veel details. De uiteenlopende sets waar op is opgenomen zien er dus erg mooi uit. Van kantoren tot het rommelige appartement van Elliot, allemaal hebben ze hun eigen stijl en zijn ze erg gedetailleerd. De scherpte van de beelden is ook goed: je ziet de kleinste vervormingen, en zelfs kleine haartjes in de baard van personages.

De 5.1 soundtrack komt verder mooi uit de luidsprekers. Muziek is over het algemeen dominant, maar het geheel heeft wel een goed uitgebalanceerde nadruk op dialoog. Het klinkt dus mooi en door de achtergrondgeluiden klinkt de serie ook echt goed.

Extra's
Er zitten een paar extra's op de uitgave. Het gaat om verwijderde scènes, Behind_The_Mask_Mr_Robot_2.0 en de toffe feature Careful.Massacre.of.the.Bourgeoisie.1984-VHSrip.mp4.

Toekomst
Er komt een derde seizoen van de serie. Het tweede eindige nog vrij onheilspellend, waarin Mobley en Trenton het hebben over het repareren van de schade van de hack. Het lot van Elliot en Darlene is nog niet zeker en dus is er nog genoeg te vertellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Man in the High Castle' krijgt derde seizoen
Series / Nieuws

'The Man in the High Castle' krijgt derde seizoen

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Philip K. Dick.

Streaming-gigant Amazon heeft onthuld dat hitserie The Man in the High Castle een derde seizoen zal krijgen, en dat terwijl het tweede seizoen pas drie weken geleden zijn premiere heeft beleefd. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van scifi-auteur Philip K. Dick.

Ook is bekend geworden dat Eric Overmeyer (producent van Bosch, The Affair en The Wire) als showrunner zal fungeren van het nieuwe seizoen. Frank Spotnitz verliet de serie als showrunner tijdens de opnames van het tweede seizoen wegens meningsverschillen over budget en locaties.

The Man in the High Castle is nu de meest bekeken serie van Amazon. Eerder was dit de serie Bosch, waarvan onlangs nog werd aangekondigd dat er een vierde seizoen van komt.

Amazon zal binnenkort ook aankondigen of hun andere series nieuwe seizoen krijgen. We hebben het dan over de titels Crisis in Six Scenes, Goliath, Mozart in the Jungle, Red Oaks en Fleabag.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sherlock'-showrunner over schokkende sterfgeval
Series / Nieuws

'Sherlock'-showrunner over schokkende sterfgeval

Alleen lezen als je de aflevering The Six Thatchers al gezien hebt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Afgelopen aflevering van Sherlock was een succesvolle terugkeer van de BBC-serie. Maar tegelijk was 't niet voor iedereen een vrolijk moment, want The Six Thatchers eindigde met een duistere noot. Showrunner Steven Moffat legt in een interview met Entertainment Weekly uit waarom dit nodig was.

Vanaf hier volgen spoilers.

Aan het einde van de aflevering werd Sherlock (Benedict Cumberbatch bijna neergeschoten. Mary Watson (Amanda Abbington) wierp zich echter voor hem en ving de kogel op. "In de verhalen [van Arthur Conan Doyle] wordt dit nooit vastgesteld, maar we namen aan van wel omdat Watson verwijst naar zijn 'moeilijke verlies'. Waarschijnlijk was dat een sterfgeval, maar niet zeker."

"De realiteit is echter dat de serie draait om Sherlock en Dr. Watson en dat het altijd terugkomt naar dat uitgangspunt. Het was leuk om ze als trio te zien, maar het zou op de lange termijn niet werken. We wisten dat Mary zou verdwijnen en dat we weer terug zouden keren naar de twee mannen. Dat is het format."

Moffat onthulde verder dat Mary bewust in de eerste aflevering dood gaat en niet in de finale. Zo kon de strijd tussen John en Sherlock goed uitgekristalliseerd worden. "Die strijd gaan we niet negeren, maar direct aanpakken. John keert niet makkelijk terug en het wordt niet zomaar weer prima. Nee, het wordt erger. Dus we gaan dit verdriet goed aanpakken. De gevolgen. […] We pikken komende week niet gewoon het verhaal aan, al is er een verhaal om te vertellen, een schurk om te bestrijden. Maar voorop staan de gevolgen van de dood van Mary en de schuld van Sherlock. Hij had het beter kunnen doen, zijn levensstijl heeft haar leven gekost."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix bestelt extra afleveringen 'Fuller House'
Series / Nieuws

Netflix bestelt extra afleveringen 'Fuller House'

Het derde seizoen wordt langer dan de voorgaande reeksen.

Fuller House moet wel een flink succes zijn op Netflix. Het streamingkanaal heeft besloten om het derde seizoen meer afleveringen te geven dan de eerste twee reeksen. Waar die elk dertien afleveringen kregen, zijn dat er voor seizoen drie vijf extra.

Het nieuws komt vlak na de recente aankondiging dat het derde seizoen de Tanners en Fullers terug laat keren in de loop van dit jaar. Wanneer ergens is nog niet bekend, maar de eerste twee seizoenen gingen allebei in 2016 in première. De verwachting is dan ook dat Jeff Franklin het derde seizoen ergens halverwege dit jaar uit zal brengen.

Interessant is overigens dat Franklin onlangs het huis in San Francisco kocht dat tijdens de opnames van de vroegere Full House-reeks, diende als exterieur voor het huishouden van de Tanner-familie. De intentie bij die aankoop was om buitenshuis en binnenshuis nieuwe opnames te maken.

Alle afleveringen van Fuller House zijn op Netflix te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.