search

Ons nieuws van maandag 5 augustus 2019

Serie 'The 100' gaat ermee stoppen
Series / Nieuws

Serie 'The 100' gaat ermee stoppen

Aan alles komt een eind en dus ook aan deze serie.

Na zeven seizoenen is het dan voorbij voor The 100. Dat kondigde televisiezender The CW aan tijdens een presentatie op de Television Critics Association Press Tour. Daarmee komt er nog een langlopende serie van de Amerikaanse televisiezender tot een einde.

De afgelopen maanden werd al bekend gemaakt dat Arrow na acht seizoenen zou stoppen en ook dat Supernatural het niet verder dan de vijftiende reeks zou halen. Gelukkig voor de fans is het bepaald nog niet helemaal voorbij rond The 100, de serie rondt eerst zijn zesde seizoen af en is volgend jaar dan te zien met nog eens zestien afleveringen.

Lees ook: 'The 100' neemt opnieuw afscheid van een belangrijk personage

In de toekomst
The 100 speelt zich eeuwen in de toekomst af, als een kernoorlog bijna al het leven op Aarde uitgeroeid heeft. De overlevende mensen wonen in een baan rond de Aarde, in de Ark. Dat ruimtestation is echter overbevolkt geraakt en dus besluiten de leiders van het station om honderd jonge gevangenen naar het oppervlak te sturen om te kijken of leven weer mogelijk is.

De groep komt er niet alleen achter dat het mogelijk is om weer op de planeet te leven, maar ook dat er al hele groepen mensen wonen. En dus moeten de honderd leren overleven terwijl de vele groepen met elkaar vechten.

Lees ook: Erg gave trailer zesde seizoen 'The 100'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Arrowverse-crossover brengt ons ook originele Batman!
Series / Nieuws

Arrowverse-crossover brengt ons ook originele Batman!

Kevin Konroy, die de stem van Batman in meerdere films en series insprak, keert terug!

Later dit jaar krijgen we weer een megacrossover te zien in het Arrowverse. The CW zal in een vijfdelige reeks Crisis on Infinite Earths laten zien. Daarin krijgen we onder meer Superman te zien, die wederom gespeeld wordt door Brandon Routh. En nu blijkt dat ook Batman in de afleveringen te zien is.

IGN meldt dat niemand minder van Kevin Conroy, de gevierd stemacteur die Bruce Wayne en Batman tot leven bracht in Batman: The Animated Series, Batman Beyond en nog heel wat andere animatiefilms en videogames, terugkeert. Helaas is verder weinig bekend over zijn versie van Bruce Wayne, behalve dat deze uit de toekomst komt.

Lees ook: Wanneer is 'Batwoman' te zien?

Mega-evenement
De crossover wordt echt heel grootschalig. Niet alleen zien we straks Batman en Superman, naast alle andere Arrowverse-helden, ook krijgen we Dick Grayson te zien. Daarvoor keert Burt Ward, die het personage in de jaren zestig speelde, terug in de rol. De vijfdelige reeks belooft dus heel erg groots te worden.

Lees ook: Gave intro voor 'Batwoman' met Ruby Rose!

Overigens weten we er verder nog uiterst weinig over, behalve dat de afleveringen beginnen als de Aarde in meerdere universa vernietigd wordt. De vijfdelige reeks is in december of januari te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' nu echt voorbij: Carice van Houten als prostituee in nieuwe serie
Series / Nieuws

'Game of Thrones' nu echt voorbij: Carice van Houten als prostituee in nieuwe serie

Het Game of Thrones tijdperk is daarmee definitief afgesloten voor Van Houten...

BNNVARA heeft bekend gemaakt dat 'Carice van Houten' en 'Halina Reijn' voor het eerst samen te zien zullen zijn in een Nederlandse televisieserie. De actrices hebben namelijk de hoofdrollen te pakken in de internationale productie Red Light. De coproductie is er gekomen op initiatief van de beide dames zelf.

De nieuwe serie zal gaan over drie vrouwen welke zichzelf verliezen in een wereld van niet alleen prostitutie, maar ook mensenhandel. Niet alleen de twee Nederlandse actrices zijn er met naam en faam. Dit geldt ook voor de Belgische inbreng in de reeks in de persoon van 'Maaike Neuville'. Ondanks het feit dat de drie actrices nog niet eerder in een Nederlandse serie te zien waren zijn ze absoluut geen onbekenden voor elkaar. Ze waren in het verleden dan ook wel al eens samen te zien in de film Ik omhels je met 1000 armen. Het betreft hier een film die verscheen in het jaar 2006 en welke de verfilming was van het gelijknamige boek van schrijver 'Ronald Giphart'.

Opnames deze week van start
Tot slot werd nog aangegeven dat de opnames van Red Light deze week reeds van start zullen gaan. Als alles volgens plan verloopt zou ze ergens in de loop van het komende jaar moeten verschijnen op NPO1. Wanneer dat precies het geval zal zijn is voorlopig nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jammer: 'Modern Family' verdwijnt van Netflix
Series / Nieuws

Jammer: 'Modern Family' verdwijnt van Netflix

Het zijn al betere tijden geweest voor de 'Modern Family' fans...

Op moment van schrijven is alleen nog het zesde seizoen van de serie Modern Family te zien op Netflix. Het is niet veel, maar het is wel iets waar fans van de serie zich aan konden vastklampen. Dat zal nog maar voor even het geval zijn. Ook het zesde deel verdwijnt namelijk nog deze maand van het streamingplatform.

Heb je het zesde seizoen van Modern Family nog niet (helemaal) gezien? Dan schakel je best een versnelling hoger! Het is namelijk zo dat ook het zesde deel uit de serie aan het einde van deze maand van Netflix zal verdwijnen. Bovendien rest de vraag of we nog de andere delen uit de reeks ooit op Netflix zullen zien verschijnen. De kans dat dit nog zal gebeuren lijkt eerder klein. Dit is een extra opdoffer voor de fans van de reeks nadat eerder bekend raakte dat het elfde seizoen ook het laatste zal zijn.

Lees ook: Elfde seizoen is laatste voor 'Modern Family'

Laatste seizoen
Eerder deze week gingen de opnames van start voor het elfde en dus ook laatste seizoen van Modern Family. Verschillende leden van de cast hebben aangegeven het moeilijk te hebben met het feit dat de serie aan haar zwanenzang is begonnen. Deze gevoelens wilden ze dan ook graag delen via Instagram. Onder meer 'Jesse Tyler Ferguson' pakte uit met een mooi eerbetoon aan de reeks. Hij plaatste dan ook zowel een groepsfoto van de cast uit het eerste als uit het laatste seizoen van de serie.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The CW: "We gaan in 2020 nog een nieuwe Arrowverse serie lanceren"
Series / Nieuws

The CW: "We gaan in 2020 nog een nieuwe Arrowverse serie lanceren"

Het zijn mooie tijden voor fans van het Arrowverse!

The CW heeft bekend gemaakt dat het in 2020 zal uitpakken met nog een nieuwe Arrowverse serie. Sowieso beloven het drukke tijden te worden voor de Arrowverse fans. Dit niet in het minst door de lancering van Crisis on Infinite Earths welke in de planning staat voor deze herfst.

Het Arrowverse staat voor wat het grootste en belangrijkste seizoen ooit moet gaan worden. In eerste instantie is er natuurlijk het einde van de serie Arrow, toch degene waar het allemaal mee begon. Ook voor The Flash breekt er een belangrijk moment aan. Hij zal namelijk op de voorgrond treden in Crisis on Infinite Earths welke eindelijk zal afrekenen met een belangrijk plotpunt dat eigenlijk reeds bestaat sinds het eerste seizoen van de serie. De Legends of Tomorrow komen immers terug voor Crisis on Infinite Earths, iets wat ongetwijfeld zal zorgen voor heel wat onvergetelijke momenten.

Kevin Conroy
Recent raakte bekend dat niemand minder dan 'Kevin Conroy' de rol op zich zal nemen van Bruce Wayne in Crisis on Infinite Earth. Ook dit is uiteraard iets waar heel wat fans op hoopten. Bovendien is er natuurlijk ook nog het nieuws dat Batwoman, welke uiteraard te zien is in Elseworlds, ook haar eigen serie zal krijgen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat het een goed moment is om fan te zijn van het Arrowverse... en dan moet het beste misschien wel nog komen. The CW heeft zich nu namelijk laten ontglippen dat er volgend jaar nog een nieuw project zal verschijnen.

Tijdens de 'Television Critics Association Summer Press Tour' heeft 'Mark Pedowitz', de president van The CW bekend gemaakt dat er sowieso nog een nieuwe DC Comics TV-serie zal verschijnen in het 2020-2021 seizoen. Pedowitz heeft evenwel nog niet aangegeven om welke serie het precies zou gaan. Wel wist de man te melden dat ze zich met zekerheid in het Arrowverse zal afspelen. Wordt ongetwijfeld (binnenkort?) vervolgd!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Serie 'Batwoman' heeft de eerste lesbische superheld en moet daarmee de LGBTQ-gemeenschap op de kaart zetten
Series / Nieuws

Serie 'Batwoman' heeft de eerste lesbische superheld en moet daarmee de LGBTQ-gemeenschap op de kaart zetten

Australische actrice Ruby Rose is de eerste LGBTQ-superheld in 'Batwoman'.

Australische actrice Ruby Rose (Orange Is The New Black) hoopt dat haar rol in de nieuwe serie Batwoman kijkers laat weten dat ze niet alleen zijn. Batwoman is de eerste tv-serie met in de hoofdrol een LGBTQ-superheld.

De actrice, die onder andere bekend is van Orange Is The New Black, en eerder al Batwoman speelde in The Flash en Arrow, is op haar twaalfde als lesbienne uitgekomen. Ruby Rose gelooft dat "de maatschappij een lange weg heeft afgelegd in het accepteren van verschillende groepen", en is erg gelukkig dat er meer diversiteit op TV te zien is.

Tegelijkertijd vertelde Rose in een interview dat sociale media "angstaanjagend" kan zijn. Ze wil dat jonge mensen zich kunnen identificeren met de personages die ze zien op TV bij Batwoman.

Lees ook: Gave intro voor 'Batwoman' met Ruby Rose!

Nieuwe actieheldin
In Batwoman staat Kate Kane centraal. "In een stad die wanhopig op zoek is naar een redder, moet Kate eerst haar eigen demonen overwinnen voordat ze Gothams 'symbool van de hoop' kan worden," aldus het netwerk 'The CW'.

Naast Ruby Rose zijn er een hoop andere bekende gezichten te zien in de serie. Zo speelt Dougray Scott (Desperate Housewives) de rol van vader Jacob Kane. Rachel Skarsten (Reign) speelt slechterik Alice. Meagan Tandy (Teen wolf) vertolkt de rol van Sophie Moore en Nicole Kang (You) is te zien als Kates stiefzus Mary Hamilton.

Bekijk hieronder de trailer van Batwoman!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Interview Hasan Minhaj ('The Patriot Act'-serie op Netflix): "Gamers zijn de basketballers van de toekomst"
Series / Interview

Interview Hasan Minhaj ('The Patriot Act'-serie op Netflix): "Gamers zijn de basketballers van de toekomst"

Interview \'The Tonight Show\': Zondag verschijnt er weer een nieuwe aflevering van Hasan Minhaj's \'The Patriot Act\' op Netflix, deze keer gaat het over videogames.

Zondag verschijnt er weer een nieuwe aflevering van Hasan Minhaj's The Patriot Act op Netflix. Deze aflevering gaat over videogames. Elke zondag brengt Minhaj een scherp en genuanceerd perspectief op nieuws, politiek en cultuur in zijn comedy-serie The Patriot Act.

In een interview met Jimmy Fallon vertelt Hasan Minhaj over de aflevering van aankomende zondag. Hij duikt dan in de wereld van videogamers. Fallon heeft nog niet zo lang geleden de winnaar van het WK Fortnite in zijn show gehad. Minhaj is vol bewondering over de gamers van tegenwoordig, het zijn "de basketballers van de toekomst".

Relletje
Netflix heeft begin 2019 een aflevering van de comedyshow verwijderd na klachten van Saoedi-Arabië. In de aflevering werd kritiek geuit op de rol van de Saoedische kroonprins in de moord op journalist Jamal Khashoggi. Dit is niet het enige relletje geweest. Trevor Noah van de Daily Show beschrijft The Patriot Act mede daardoor als een "baanbrekende Netflix-show".

Lees ook: Netflix verwijdert episode van 'Patriot Act' in Saoedi-Arabië

Bekijk hier het fragment van de The Tonight Show, waarin Minhaj vertelt over de nieuwe aflevering en de keer dat zijn vader een duif ving met zijn blote handen om zijn zus van huisdieren af te schrikken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dus toch! Black Lightning komt naar het Arrowverse!
Series / Nieuws

Dus toch! Black Lightning komt naar het Arrowverse!

Dan is het toch eindelijk zover, na tijden van ontkenning.

Dus toch! Fans hoopten er al op dat Black Lightning een rol zou krijgen in Crisis on Infinite Earths, de megacrossover die staat te gebeuren in het Arrowverse. Nu bevestigt hoofdrolspeler Cress Williams dat zijn personage er inderdaad in voorkomt, al bestaat hij in een heel eigen universum.

FandomWire meldde het nieuws voor het eerst, waarna Cress Williams op zijn Instagram en Twitter-account bevestigde dat het klopt. Zijn personage komt inderdaad voor in de gave crossover, waarmee The CW gehoor geeft aan de vele fans die al hoopten dat Black Lighting net als Supergirl ook naar het Arrowverse zou komen.


De rol van Black Lightning is volgens de site FandomWire wel relatief klein, een beetje zoals die van Batwoman in de vorige crossover, Elseworlds. Maar op die manier werd Batwoman wel geïntroduceerd in het Arrowverse en dus is het niet per se heel onlogisch dat men ook zoiets doet met Black Lightning.

Lees ook: Trailer 'Black Lightning' seizoen 3!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tarantino-film 'Once Upon a Time in Hollywood' wordt mogelijk Netflix-serie
Series / Nieuws

Tarantino-film 'Once Upon a Time in Hollywood' wordt mogelijk Netflix-serie

Dat gebeurde eerder met Tarantino-film The Hateful Eight.

Momenteel draait Tarantino-film Once Upon a Time in Hollywood in de bioscopen. Als het aan de regisseur ligt, krijgen we er straks heel wat meer van te zien. Hij zou werken aan een langere versie die naar Netflix kan komen.

Dat vertelt althans acteur Nicholas Hammond, die de rol van Sam Wanamaker spelt in de film. The Playlist stelt dat de acteur vertelde dat de oorspronkelijke versie van de film zo'n vier uur duurde. Tarantino heeft dat flink wat korter gemaakt en daarbij zijn heel wat bekende acteurs met een cameo gesneuveld.

Langere versie
Om die reden overweegt Tarantino naar het schijnt dan ook om een langere versie uit te brengen. Dat deed de regisseur eerder met The Hateful Eight, dat in vier afleveringen werd opgesplitst van elk vijftig minuten en op die manier naar Netflix kwam. Dat zou nu dus ook kunnen gebeuren met deze film.

In de film volgen we Rick Dalton, een televisiester en zijn stuntdouble. De twee bevinden zich in de nadagen van het gouden tijdperk van Hollywood en raken verzeild in een bizar en bloederig avontuur waarin ook de beruchte Manson Family een rol speelt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde 'Walking Dead'-serie filmt gigantische vliegtuigcrash
Series / Nieuws

Derde 'Walking Dead'-serie filmt gigantische vliegtuigcrash

Dat kan nog wel eens een heel gave serie worden!

De opnames van de derde Walking Dead spin-off zijn van start in Virginia. Het lijkt er nu al op dat televisiezender AMC gigantische plannen heeft met de serie en er heel wat geld in steekt. De productiecrew is bezig de set klaar te maken in Hopewell, Virginia en bereidt een gave set voor.

Op de set worden volgens Metro heel wat onderdelen van een oude Boeing 737 neergelegd. De scène omvat volgens mensen die het gezien hebben een grote vliegtuigcrash, waarvoor het complete verkeer in de omgeving stilgelegd moet worden. De opnames vinden plaats tussen 7 en 13 augustus in het gebied en worden geleid door regisseur Jordan Vogt-Roberts.

Lees ook: Eerste trailer derde 'Walking Dead' spin-off!

Derde serie
De serie draait om twee vrouwelijke hoofdpersonen. De dames zijn nog redelijk jong en opgegroeid in de wereld vol zombies. Zij weten er alles van, zelfs hoe ze ze moeten doden, alleen hebben ze dat nog nooit gedaan. Door een noodlottige gebeurtenis moeten ze de wijde wereld in.

Lees ook: Derde 'Walking Dead'-serie vindt hoofdrolspelers!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.