search

Ons nieuws van donderdag 19 september 2019

Nieuw op Netflix: Spannende ondervragingen in 'Criminal' seizoen 1
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Spannende ondervragingen in 'Criminal' seizoen 1

Een serie hoeft niet altijd complex te zijn om potten te breken!

Een goede serie hoeft lang niet altijd over een complex concept te beschikken. Dat moet ook Netflix hebben gedacht en dus verschijnt morgen het eerste seizoen van de gloednieuwe reeks Criminal op haar platform.

Criminal is zo'n serie die in eerste instantie vooral uitblinkt in haar eenvoud, maar tegelijkertijd zomaar potten kan gaan breken. In Criminal zullen kijkers verschillende ondervragingen te zien krijgen welke zich zullen afspelen in vier verschillende landen. De ondervragingen maken duidelijk hoe er in verschillende landen met verdachten wordt omgegaan wanneer deze worden gearresteerd.

Vier landen
De serie Criminal zal in totaal bestaan uit 12 afleveringen die worden opgedeeld over de vier deelnemende landen. Het gaat hierbij om Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Voor elk land geldt dat er uiteindelijk drie verschillende verhalen zulle worden verteld.

Criminal is vanaf morgen, vrijdag 20 september 2019 te zien op Netflix. Kan je nu al niet wachten om meer te ontdekken over Criminal? In dat geval is het zeker de moeite waard om even de onderstaande trailer te bekijken!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series zijn in oktober (terug) te zien op Netflix!
Series / Nieuws

Deze series zijn in oktober (terug) te zien op Netflix!

Het belooft weer een bijzonder mooie oktobermaand te worden voor Netflix-abonnees!

Traditioneel gezien is de maand oktober een fantastische maand voor Netflix-abonnees. De dagen worden korter, het weer wordt slechter en dus is het terug tijd om met z'n allen massaal voor de televisie plaats te nemen. Ook dit jaar brengt de maand oktober weer heel wat mooie series naar Netflix!

1.) Seizoen 5 van 'Peaky Blinders'
In eerste instantie is er het langverwachte vijfde seizoen van de populaire serie Peaky Blinders. De eerste paar afleveringen van het vijfde seizoen waren reeds te zien op BBC, maar verschijnen in oktober ook op Netflix. In het bijzonder de tweede aflevering van het vijfde seizoen zou veel kijkers met verstomming hebben geslagen. Dat belooft! Het vijfde seizoen van Peaky Blinders is vanaf 4 oktober te bekijken op Netflix!



2.) Seizoen 9 van 'The Walking Dead'
Ondanks het feit dat de kijkcijfers van The Walking Dead een sterk dalende trend vertonen moet het gezegd dat vooral het negende seizoen toch bij menig aantal fans nog in het geheugen staat gegrift. Dit niet in het minst omdat twee belangrijke personages, namelijk die van Rick (gespeeld door 'Andrew Lincoln') en Maggie (Lauren Cohan) de reeks verlieten. Bovendien werd er ook nog eens een behoorlijke sprong in de tijd gemaakt. Heb jij het negende seizoen van de populaire serie The Walking Dead nog niet gezien of wil je ze graag nog eens bekijken? Dat is mogelijk bij Netflix vanaf 9 oktober!



3.) Seizoen 12 van 'The Big Bang Theory'
Recent koos Netflix er voor om in één klap te zorgen voor heel wat extra The Big Bang Theory plezier. Het twaalfde en laatste seizoen werd echter nog niet aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd omdat de laatste afleveringen toen nog uitgezonden moesten worden. Daar komt nu verandering in! Het twaalfde en helaas ook laatste seizoen van The Big Bang Theory is te bekijken op Netflix vanaf 1 oktober!



4.) Seizoen 1 van 'Raising Dion'
Heel wat abonnees van Netflix kijken reeds lange tijd uit naar het debuut van de gloednieuwe serie Raising Dion. Deze nieuwe reeks gaat over een jongetje van amper 7 jaar welke superkrachten ontwikkelt. Dat brengt een behoorlijke uitdaging met zich mee voor de moeder van het jongetje. Er wordt heel wat verwacht van deze nieuwe reeks welke zomaar zou kunnen uitgroeien tot een absolute topper voor de streamingdienst. Het eerste seizoen van Raising Dion staat online op Netflix vanaf 4 oktober.



5.) Seizoen 4 van 'Riverdale'
Ook de razend populaire serie Riverdale is terug in oktober. Over het vierde seizoen is eigenlijk nog niet zo heel erg veel bekend. Wel weten we dat ze van start gaat met een speciale "In Memoriam" aflevering voor de gestorven acteur 'Luke Perry'. Deze aflevering zou volledig los komen te staan van de rest. Het vierde seizoen van Riverdale gaat van start op Netflix op 10 oktober!



6.) Seizoen 2 van 'Haunted'
Oktober betekent ook dat Halloween er aan zit te komen! Voor de liefhebbers van Halloween en griezelige gebeurtenissen verschijnt op 11 oktober het tweede seizoen van Haunted op de streamingdienst. Haunted staat bekend als een doodenge serie waarin de kijker wordt geconfronteerd met griezelige verhalen in een behoorlijk eng aandoende kamer. Ben jij wel te vinden voor de betere griezelverhalen? In dat geval zit je bij Netflix goed vanaf 11 oktober!

7.) Seizoen 2 van 'Insatiable'
De serie Insatiable heeft (op z'n zachtst gezegd) reeds behoorlijk wat stof doen opwaaien. Dit niet alleen omwille van het feit dat de reeks aan "fatshaming' bleek te doen, maar ook omdat de clichés over met name homo's niet werden geschuwd. Het tweede seizoen van deze opvallende reeks verschijnt op Netflix vanaf 11 oktober.

8.) Seizoen 2 van 'Plan Coeur'
Eén van de meest toonaangevende, internationale series van het moment? Dat is ongetwijfeld Plan Coeur! De reeks speelt zich af in de Franse hoofdstad Parijs en vertelt het verhaal van de jonge Elsa, een single vrouw van 30 jaar. In het eerste seizoen zagen we al hoe de vriendinnen van Elsa er alles aan deden om de jonge vrouw een hart onder de riem te steken... zelfs het inhuren van een gigolo! Het tweede seizoen van deze fantastische serie verschijnt op 11 oktober op Netflix.

9.) Seizoen 1 van 'Living with Yourself'
Last but not least is er nog het eerste seizoen van de serie Living with Yourself met 'Paul Rudd'. In deze serie volgen we 'Miles' die het gevoel heeft dat hij lang niet alles uit het leven haalt wat er in zit. Omwille van die reden beslist hij om een behandeling te ondergaan die van hem een beter mens moet maken. Het eerste seizoen van de serie Living with Yourself zal op Netflix verschijnen op 18 oktober. Wil je graag alvast even een voorsmaakje hebben van deze nieuwe reeks? Dat kan door middel van de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer Michael B. Jordan's superheldenreeks 'Raising Dion'
Series / Trailer

Eerste trailer Michael B. Jordan's superheldenreeks 'Raising Dion'

De nieuwe superheldenreeks van Michael B. Jordan zou bijna niet gemaakt worden, maar gelukkig pakte Netflix uit en nu is er een trailer!

Raising Dion, de aankomende Netflix-serie van uitvoerend producent Michael B. Jordan, gaat over een jonge superheld, maar speelt in een rauw en realistische wereld.

Raising Dion volgt het verhaal Nicole (Alisha Wainwright), die haar zoon Dion (nieuwkomer Ja'Siah Young) grootbrengt na de dood van haar echtgenoot, Mark (Michael B. Jordan). De normale drama's van het opvoeden van een zoon als alleenstaande moeder worden versterkt wanneer Dion verschillende mysterieuze, superhelden krachten begint te vertonen.

Nicole moet nu de gaven van haar zoon geheim houden met de hulp van Mark's beste vriend Pat (Jason Ritter), en Dion beschermen tegen buitenstaanders die hem willen gebruiken.

De nieuwe superheldenreeks richt op het familieverhaal en het opvoeden van een goede man in de moderne tijd door de lens van populaire fictie. En hoewel Jordan in de serie de overleden vader speelt, lijkt het erop dat hij nog steeds redelijk aanwezig is.

De serie gaat op 4 oktober in première, en de eerste trailer voor de serie is vrijgegeven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen 'Star Trek: Picard' nu al mogelijk!
Series / Nieuws

Tweede seizoen 'Star Trek: Picard' nu al mogelijk!

Patrick Stewart maakt er zelfs al tijd voor vrij!

Patrick Stewart is begin volgend jaar ergens weer te zien als Jean-Luc Picard. Alhoewel de serie nog niet eens begonnen is aan zijn eerste seizoen, wordt er nu al gekeken naar een tweede reeks.

De opnames daarvan worden volgens Patrick Stewart al voorbereid. Het is goed mogelijk dat in maart 2020 de opnames beginnen: "Ik stop niet met mijn werk op het toneel, alhoewel het nog even moet wachten, omdat ik net drie projecten heb afgerond: twee films en de televisieserie. Allemaal moeten gepromoot worden," vertelde Stewart. "Dus ik maak mijn agenda daarvoor vrij en houd ook rekening met de mogelijkheid van een tweede reeks van Picard in maart volgend jaar."

Lees ook: 'Star Trek: Picard' wordt mix van 'Discovery' en 'The Next Generation'

Revival Star Trek
Star Trek: Picard is de tweede Star Trek-serie die snel te zien zal zijn. De serie die de franchise nieuw leven inblies is Discovery, dat volgend jaar zijn derde reeks krijgt. Er staat meer aan te komen: animatieserie Lower Decks bijvoorbeeld en ook dat is niet de enige. CBS All Access werkt aan Starfleet Academy, dat kadetten aan de leerschool van Starfleet volgt; Section 31 rond de voormalige keizerin van het Terran Empire en mogelijk een serie rond Spock en Pike.

Lees ook: Voor 'Star Trek: Picard' zit er nog een interessant project aan te komen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' krijgt meer flashbacks!
Series / Nieuws

'The Walking Dead' krijgt meer flashbacks!

De serie brengt een relatief nieuw element naar het tiende seizoen.

AMC-serie The Walking Dead begint in oktober met zijn tiende seizoen. Vandaag horen we dat de serie dit seizoen net als in seizoen negen het geval was, zo nu en dan een flashback zal krijgen.

Dat vertelt showrunner Angela Kang aan de site Entertainment Weekly. "Ja hoor, er zitten wat flashbacks in dit seizoen. Een van de dingen waar we mee te maken hebben dit seizoen, is illusies en de angsten van mensen. Wat is echt en wat is niet echt? En hoe het verleden weegt op mensen. Dus we krijgen wat ramen naar het verleden die het heden helpen verklaren. Dat wordt dus interessant."

Lees ook: Nieuwe clip 'The Walking Dead' S10 toont mysterieuze Whisperers?

Tiende seizoen
Het tiende seizoen van de serie draait om de strijd met de Whisperers. Die worden geleid door de angstaanjagende Alpha, die het voorzien heeft op de groep van Michonne. Zij zal dit seizoen vertrekken uit de serie, maar mogelijk niet uit de franchise. Wellicht krijgt het personage een rol in de films waarin we Rick Grimes gaan volgen.

Vanaf 6 oktober weer te zien op AMC.

Lees ook: Stilte aan de Whisperers in beelden 'The Walking Dead'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste castlid Netflix' live-action 'The Winx Club'!
Series / Nieuws

Eerste castlid Netflix' live-action 'The Winx Club'!

Netflix werkt aan heel wat live-action verfilmingen van animatieseries.

Netflix investeert in heel wat live-action verfilmingen van animatiemateriaal. Zo kwam er al een Death Note-film en wordt er sinds maart 2018 gewerkt aan een live-action versie van The Winx Club. Nu is er voor het eerst een castlid bekend gemaakt, al worden de afleveringen al opgenomen.

Polygon meldt dat de serie nu opgenomen wordt in Ierland. Daar bevindt Abigail Cowan, die ook een rol heeft in Netflix-serie Chilling Adventures of Sabrina zich momenteel op de set. Zij zou Bloom spelen, een doodgewoon meisje die ineens terecht komt in een wereld vol magische elfjes. Bloom brengt veel van haar tijd door met het ontdekken van haar krachten en band met de Winx-wereld.

De serie
De oorspronkelijke serie draait om zes heldinnen, waar Bloom er een van is. Dan is er nog Flora (wiens krachten verbonden zijn aan bloemen), Tecna (technologie), Stella (de zon), Musa (muziek), Layla (water) en Roxy (dieren). Allemaal gaan ze naar de Alfea Academy en dat doen ze al vijftien jaar, want zo lang duurt de serie al.

Netflix werkt overigens ook aan live-action series rond Cowboy Bebop en Avatar: The Last Airbender.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Battlestar Galactica'-serie wordt geen remake!
Series / Nieuws

'Battlestar Galactica'-serie wordt geen remake!

Gelukkig maar, want wie zou nou het werk van Ronald D. Moore willen aantasten?

Sam Esmail, die ons vier seizoenen van Mr. Robot bracht, mag aan de slag met een nieuwe versie van Battlestar Galactica. De gedachte was eerst dat het een remake van de versie uit 2004 zou worden, maar dat blijkt niet het geval te zijn.

Esmail schrijft op Twitter een bericht aan fans. De nieuwe serie gaat een heel ander verhaal vertellen, dat zich afspeelt in dezelfde "mythologie" als de serie uit 2005. "Fans van BSG, dit zal GEEN remake worden van de buitengewone serie die Ronald D. Moore gelanceerd heeft, want waarom zou je met perfectie rommelen? In plaats daarvan verkennen we een nieuw verhaal binnen de mythologie en blijven we trouw aan de geest van Battlestar. So say we all!"

Lees ook: Fans opgelet: 'Battlestar Galactica' keert terug!

Reboot op komst
Het wordt dus geen remake, maar wel een reboot. Elementen van de serie, die draait om de overgebleven mensen nadat robots genaamd Cylons in opstand kwamen en de twaalf koloniën verwoestten, het op hen voorzien hebben. Het is aan de bemanning van het schip de Galactica, een Battlestar, om de overgebleven mensen te helpen zoeken naar de verloren dertiende kolonie, Aarde.

De serie heeft nog geen releasedatum.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaaf! Comic-accurate kostuums in HBO's 'Watchmen'?
Series / Nieuws

Gaaf! Comic-accurate kostuums in HBO's 'Watchmen'?

Het begint erop te lijken dat dit een heel gave serie wordt.

HBO kwam afgelopen weekend geheel onverwacht met nog een nieuwe trailer voor de serie Watchmen. Maar die beelden lijken meer te onthullen dan je op het eerste gezicht zou denken. Het lijkt er namelijk op dat we comic-accurate kostuums gaan zien.

Acteur Jeremy Irons is straks te zien als Adrian Veidt, a.k.a. Ozymandias. En nu lijkt het erop dat hij het comic-kostuum van het personage draagt. Het lijkt er namelijk op, als je goed kijkt naar onderstaande foto, dat Veidt een gouden halsband en paars shirt draagt. Zoals blijkt op de fan-instagram van de serie, zou dat zomaar eens een comic-accuraat kostuum kunnen zijn!

Bekijk op instagram


Watchmen borduurt voort op de graphic novel uit de jaren tachtig, maar gaat ook een nieuw verhaal vertellen in die opvallende wereld. We zien hoe een groep terroristen, geïnspireerd door Rorschach, het voorzien heeft op de politie. Die moeten daarom maskers dragen, om henzelf en hun families te beschermen. En ondertussen spelen er nog andere, grotere problemen…

Vanaf 20 oktober te zien op HBO en in Nederland een dag later op Ziggo Movies & Series XL.

Lees ook: Brute trailer HBO's 'Watchmen'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste details nieuwe 'Game of Thrones' spin-off!!
Series / Nieuws

Eerste details nieuwe 'Game of Thrones' spin-off!!

Schrijver George R.R. Martin heeft ons wat nieuws te vertellen.

Schrijver George R.R. Martin reageert op zijn weblog op het nieuws dat er een tweede spin-off (of prequel, zo je wilt) aan zit te komen op hitserie Game of Thrones. De schrijver vertelde zo'n beetje niks over de serie, behalve hoe het er nu voor staat.

Allereerst meldt Martin dat de productie "dicht bij de bestelling van een pilot" is. Dat is wat anders dus dan "het krijgen van een pilot". Die keuze is dus nog niet gemaakt door zender HBO, maar volgens Martin is de kans groot dat het wel zover komt. Momenteel ligt er een script en series bible van de hand van Ryan Condal, en dat ziet er volgens Martin geweldig uit.

Lees ook: Waar gaat de Targaryen-serie van 'Game of Thrones' over?

Goede ontwikkeling
George R.R. Martin schreef het volgende over het werk van Condal: "er ligt een script en een bijbel en beiden zijn fantastisch, eerste klas en opwindend." Ook reageerde de schrijver op kritiek van mensen dat er misschien wel teveel aan zit te komen. Maar er zit gewoon ruimte in de wereld om mee te spelen, wat hem betreft.

"Je hebt gigantische continenten, tienduizenden jaren aan geschiedenis, steden, woestijnen, oceanen, mysteries, triomfen en tragedies. Als er acht miljoen verhalen waren in de jaren vijftig rond de Naked City, dan zijn er sowieso acht miljard over Westeros, Essos, Sothoryos en het land voorbij de Sunset Sea, ten zuiden van Oz en noorden van Shangri-La. In deze tijden van honderden netwerken, kanalen en streamingdiensten, is er volgens mij genoeg ruimte op televisie voor twee series rond Westeros… of misschien wel drie of vier."

Lees ook: 'Game of Thrones'-spinoff 'Targaryen' zal nog meer incest bevatten!?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fargo' vindt nieuwe held voor 4e seizoen
Series / Nieuws

'Fargo' vindt nieuwe held voor 4e seizoen

Timothy Olyphant durft het aan.

FX heeft voor het vierde seizoen van de serie Fargo weer een nieuwe hoofdrolspeler gevonden. Timothy Olyphant heeft getekend voor een belangrijke rol in de serie, die stilistisch en thematisch gebaseerd is op de gelijknamige film van de Coen Brothers uit 1996.

Deadline meldt dat Olyphant de rol van een personage met de naam Dick 'Deafy' Wickware gaat spelen. Welke rol dat personage precies krijgt weten we niet, er zijn namelijk nog geen aanvullende details. Het enige dat we wel weten, is dat Olyphant een grote rol heeft.

Lees ook: 'Uzo Aduba' (Orange Is The New Black) gecast voor 'Fargo'

Terug in de tijd
Dit vierde seizoen van de serie duikt het verleden in. Ditmaal zien we Kansas City, in de jaren vijftig. Het verhaal draait om rivaliserende Italiaanse en zwarte misdaadfamilies, die een ongemakkelijke vrede bewerkstelligen door van zoons te wisselen. Vermoedelijk wordt het, net als de vorige drie seizoenen en de duistere, maar komische film, een vrij grove reeks van afleveringen.

Het vierde seizoen van Fargo is in 2020 op FX te zien.

Lees ook: Volledige sterrencast 'Fargo' seizoen 4 onthuld!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.